Повече от 30 институции и организации от всички сектори, сред

...
Повече от 30 институции и организации от всички сектори, сред
Коментари Харесай

Тридневна партньорска инициатива ще отбележи 130-годишнината на СУ

Повече от 30 институции и организации от всички браншове, измежду които и Столична община, се сплотиха в партньорска самодейност, отдадена на 130-годишнината на СУ „ Свети Климент Охридски “ и 10-та годишнина на компетентност „ Неформално обучение “ към Факултета по педагогика. Тя обхваща три паралелни събития:изложение  " Дни на неофициалното обучение ", международна научно-практическа конференция „ Неформалното обучение пред провокациите на 21-ви век " и представяне на ново академично издание  " Антология Неформално обучение ", които ще се състоят  в границите на три дни – 4, 5 и 6 ноември.

Програмата на изложението  " Дни на неофициалното обучение "  в музея " Земята и хората "  включва три тематични дни: фамилен (4 ноември), педагогичен (5 ноември) и юношески (6 ноември). В рамките на 3-те дни в музея от 10:00 до 18:00 ч. посетителите ще могат да посетят разнообразни тематични щандове и ателиета, както и да се насладят на разнородни пърформънси и демонстрации в музея.

Официалното разкриване на самодейността, с присъединяване на представители на няколко министерства, браншови организации и креативен съюзи, е на 4 ноември (неделя) от 12:00 ч. в музея „ Земята и хората ". Този първи семеен ден от " Дните на неофициалното обучение " включва интерактивни занимания за децата и техните родители. По същото време участниците в конференцията ще се срещнат с водачи на новаторски български модели за неофициално обучение, а на следобедна постерна сесия  ще се срещнат с опита на 15 авторски екипа – откриватели и създатели на новаторски стратегии за неофициално учене и образование.

На 5 ноември (понеделник), в границите на втория " педагогичен ден "  на ревюто в музея, посетителите ще могат да избират сред богата палитра от осведомителни и обучителни сесии за треньори, обучители и ментори на неофициални просветителни стратегии. Този ден от 9:30 ч. в Нова конферентна зала на  Софийския университет започва и пленарната сесия на конференцията, в която гост-лектори са  проф. Алън Роджърс и проф. Майкъл Осбърн (Великобритания), проф. Рене Кларихс (Холандия) и проф. Силвия Николаева (България). От 17:30 часа в нова конферентна зала на Ректората ще бъде показана и новоизлязлата „ Антология Неформално обучение “. В своите над 850 страници изданието сплотява исторически извори, истински и към този момент оповестени текстове на над 60 български и задгранични автори – откриватели, водещи практици, докторанти, общественици.

6 ноември (вторник) е младежкият ден на Дните на неофициалното обучение в музея. Негови домакини са десетки юношески и бизнес организации, които развиват свои истински обучителни и квалификационни действия. В програмата на конференцията за деня пък са включени мобилни образователни визити за запознаване с 11 новаторски просветителни практики в град София, а от 14:00 ч. в конферентната зала  на музея " Земята и хората "  форумът ще завърши своята стратегия с две тематични кръгли маси, чийто фокус са проблемите и провокациите през неофициалното обучение за младежи и възрастни в сферата неофициалното обучение с юношески, локални и професионални общности.

Повече информация за програмата на Дните на неофициалното обучение ще намерите тук: http://obrazovatelenforum.wixsite.com/pforumedu/dni-na-neformalnoto-obrazovanie-201, а за конференцията – тук: https://ciinobg.wixsite.com/nfeconference.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР