Повече от 280 човека в Русе могат да останат без

...
Повече от 280 човека в Русе могат да останат без
Коментари Харесай

Страшна драма в Русе, стотици работници остават без домове

Повече от 280 индивида в Русе могат да останат без жилища, в случай че кредиторите на банкрутиралата захарна фабрика продадат ведомствените парцели, оповестява Нова телевизия.

С парите от продажбата на недвижимата благосъстоятелност би трябвало да се погасят отговорности на фабриката от 18 млн. лв.. Въпреки че процедурата по неплатежоспособност още не е завършила, Национална агенция за приходите към този момент разгласи за обмен няколко парцела. Този факт ускорява страховете на хората.

Фабриката не работи от 10 години. На терена на завода всичко е разпродадено. Сградите са разрушени, като се изключи 100-годишните жилищни здания.

Една от пострадалите изясни в ефира на „ Здравей, България”, че синдикът на компанията Георги Чолаков е заречен да се даде опция на наемателите да закупят жилищата, в които живеят на преференциални цени.

„ В един миг обаче се оказва, че 4 жилища към този момент се продават в Национална агенция за приходите и тези хора остават на улицата”, съобщи тя.

„ Директно се разгласи търг. Всеки може да пристигна на оглед и да има искания към нашето жилище”, разяснява друга жена, която живее чартърен във ведомствен парцел от 17 години.

В същото време банките отхвърлят ипотечни заеми за въпросните здания, защото са доста остарели.

„ Служителите имат опция да закупят въпросните жилища. Но тук не става въпрос това да стане на преференциални цени, а за различен ред за продажба. Жилищата първо се оферират на наемателите. Те не се продават по Търговския закон. Продажбата може да се реализира до 6 месеца след откриването на производството по неплатежоспособност. Всички жилища, които до 20 ноември не се осребрят по реда на Данъчно - осигурителния процесуален кодекс, ще бъдат препоръчани в произвеждане по несъстоятелност”, изясни синдикът Георги Чолаков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР