Повече от 1700 фенове на Ливърпул ще заведат иск срещу

...
Повече от 1700 фенове на Ливърпул ще заведат иск срещу
Коментари Харесай

Фенове на Ливърпул ще съдят УЕФА за хаоса в Париж

Повече от 1700 почитатели на Ливърпул ще заведат иск против УЕФА поради хаоса преди финала на Шампионската лига в Париж през май месец. Привържениците декларират, че са понесли физически и психически контузии поради пагубната организация на мача сред Ливърпул и Реал Мадрид на " Стад дьо Франс ", когато хиляди души трябваше да се редят с часове пред входовете, а началото на дуела закъсня с повече от половин час.

От ливърпулската правна адвокатска фирма " Бингам " декларират, че техните клиенти са им разказали " ужасяващи елементи " от случаите, а делото против УЕФА ще бъде за нарушаване на контракта при продадените билети и немарливост при обезпечаването на сигурността на феновете. От Ливърпул към този момент са събрали показанията на 8500 свои почитатели, с цел да изготвят самостоятелен отчет, поръчан от УЕФА. Директорът на клуба Били Хоуган показа, че последователите са имали " травматично прекарване ".

Първоначално УЕФА и френските управляващи се пробваха да обвинят почитателите за безредиците, само че след това от европейската футболна централа се извиниха на последователите на Ливърпул и Реал Мадрид, откакто стана ясно, че организацията на събитието е била доста слаба. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР