Повече от 100 души са в ареста след вчерашните безредици

...
Повече от 100 души са в ареста след вчерашните безредици
Коментари Харесай

Ще бъдат ли чути жълтите жилетки след протестите във Франция?

Повече от 100 души са в ареста след вчерашните вълнения в Париж по време на митинга на " жълтите жилетки " против повишаването на горивата. Докато протестиращите обмислят възможна последваща акция, френското държавно управление обмисля ограничения за подкрепяне на засегнатите от покачванията, без да отстъпва от енергийната си политика.

 © Българска телеграфна агенция
Гледката на бул. " Шанз-Елизе " е печална след вчерашните безредици. Цял ден парижките служби и потърпевшите търговци разчистваха следите от злощастно приключилия митинг на " жълтите жилетки " - изкъртени павета, счупени витрини и градско имущество, лозунги против държавното управление. 24 души са потърпевши в стълкновенията.

Вчерашният митинг e събрал по улиците на Франция над 106 000 души - съвсем тройно по-малко от първия митинг преди седмица. Въпреки това и през днешния ден има блокади по пътищата, а " жълтите жилетки " се обмислят трето деяние на 1 декември, само че явно имат различия. Някои избират да изчакат изказването на президента Макрон във вторник.

 "Жълтите жилетки " във Франция приканват за нови митинги на 1 декември
"Жълтите жилетки " приканват да се премине към Трето деяние от техните митинги с демонстрации на 1 декември в Париж на "Шан-з-елизе ", съобщи Франс...

Правителството даде знак, че няма да отстъпи, само че схваща настояванията на спокойно протестиращите, както увери пред БФМТВ министърът на стопанската система Брюно льо Мер.

Брюно Льо Мер, министър на стопанската система и финансите Според мен е време всички тези французи, които не са били чувани толкоз години, да бъдат изслушани с внимание,уважение и грижа.

Министърът даде обещание да контракти с банките преференциални микрокредити за нуждаещите се в прехода към чиста енергетика. " Франция би трябвало да се оттърве от изкопаемите енергийни източници, с цел да не бъде играчка на договарянията на Тръмп с Организацията на страните експортьорки на нефт " - добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР