Повдигнати са две обвинения на 33-годишния грузинец, който е шофирал

...
Повдигнати са две обвинения на 33-годишния грузинец, който е шофирал
Коментари Харесай

Прокурор: Бусът с 18 мигранти не спрял на два патрула

Повдигнати са две обвинявания на 33-годишния грузинец, който е карал преобърналия се през вчерашния ден край Елхово бус с незаконни мигранти. В колата са пътували 18 жители на Сирия и Ирак, като измежду тях има четири деца, заяви на брифинг окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Грузинският жител не стопира на двата подадени сигнала. Гранична полиция и пътен патрул го последват. Шофирал е с доста висока скорост. Преминал е около граничните служители на реда, застрашавайки живота им. В последна сметка самокатастрофира, изясни окръжният прокурор.

Окръжната прокуратура ще изиска непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " на грузинеца. Към момента няма данни да е престъпно проявен. Установява се и от кой момент е живеел в страната ни, както и по какъв начин се е сдобил с автомобила, който е с българска регистрация, сподели още прокурор Дойчев.

Наказанието, което планува законът, е до 5 години затвор и 20 000 лева санкция. Работата по случая продължава. От началото на годината в Окръжна прокуратура Ямбол има формирани 50 каузи за незаконно влизане и престояване и за трафик на мигранти.

По обвиняването за трафик на мигранти законът планува затвор от една до шест години и санкция от 5000 до 20 000 лв.. За това, че е попречил на граничните служители на реда да му извършат инспекция, наказването е до три години " отнемане от независимост ".

" Това е следващият случай на смело и безочливо държание на разположение, което прави трафик на незаконни мигранти през страната. Налага се страната да осъществя целия си потенциал на службите за сигурност и правоохранителните органи за този тип закононарушения ", разяснява Дойчев.

Окръжната прокуратура в Ямбол единствено за месец е образувала над 50 каузи за нелегално прекосяване и влизане в страната и трафик на незаконни мигранти, като 30 от тях към този момент са завършили с присъди, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР