Повдигнаха обвинение на още един участък в престъпната схема за

...
Повдигнаха обвинение на още един участък в престъпната схема за
Коментари Харесай

Трети обвиняем заради схемата с подкупи в КАТ-Благоевград

Повдигнаха обвиняване на още един сектор в незаконната скица за взимане на подкупи в КАТ-Благоевград. Окръжна прокуратура е привлякла в качеството на обвинен Никола Доганджийски, участвал като помощник в осъществяване на закононарушението. Към сегашния миг са разпитани очевидци, осъществено е претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвинения към осъщественото закононарушение.

За времето през 2017 година и 2018 година, в Благоевград, при изискванията на продължавано закононарушение, като помощник, обвиненият Доганджийски съзнателно улеснил Данаил Стоицов, в качеството му на шеф бранш " Пътна полиция " при ОД на МВР-Благоевград, да одобри подарък и полза - пари, движимости и услуги с веществен темперамент. Той основал условия за намиране на лица, искащи да записват и  пътни превозни средства, както в Благоевград, по този начин и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.

В нарушаване на одобрените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с композиция от числа по избор. Никола Доганджийски провеждал срещи и договаряния, персонално взел участие в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвинения Никола Доганджийски е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 6000 лв.. Тя е съобразена със здравословното му положение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР