Потвърждаваме увереността си, че единни ще бъдем по-силни в този

...
Потвърждаваме увереността си, че единни ще бъдем по-силни в този
Коментари Харесай

Лидерите си пожелаха ЕС да е глобален лидер

Потвърждаваме увереността си, че единни ще бъдем по-силни в този свят, изпълнен с растяща неустановеност и провокации. Съзнаваме отговорността си като водачи да създадем нашия съюз по-силен, а нашето бъдеще - по-светло, като признаваме европейската вероятност за другите европейски страни, декларират държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз в декларацията, която одобриха на състоялата се през вчерашния ден неофициална среща в румънския град Сибиу. Те единодушно приеха 10 уговорката, които би трябвало да оказват помощ за постигането на това. Лидерите на ЕС-27, без Англия, желаят Европа бъде виновен световен водач. " Предизвикателствата, пред които сме изправени, засягат всички нас. Ще продължим да работим с нашите сътрудници по света, с цел да поддържаме и построяваме един учреден на правила интернационален ред, да използваме оптимално новите търговски благоприятни условия и дружно да се оправяме с световни проблеми като опазването на околната среда и битката с изменението на климата ", се споделя в Декларацията от Сибиу за бъдещето на Европейски Съюз. В нея са разказани целите на Европейски Съюз за интервала 2019-2024 г. 

На форума в Сибиу България бе показана от премиера Бойко Борисов. В изказването си по време на работния обяд той дефинира Европейски Съюз като " неповторим инструмент за обществено и икономическо доближаване ". Премиерът също по този начин настоя и в бъдеще да продължат политиките, допринасящи оптимално за напредък и претовареност, с цел да няма Европа на доста скорости. Според него „ единствено една обединена и мощна Европа може да подсигурява мира и справедливостта “.

Евролидерите разискаха и разпределението на постовете след евровота. Франция, Литва и Люксембург открито се оповестиха против издигането на така наречен водещ претендент на огромните партии в Европейски Съюз. Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни и шефът на Европейска комисия Юнкер обаче изрично застават зад нея.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР