Потребителското доверие ще изведе облачния бизнес на Microsoft пред големите

...
Потребителското доверие ще изведе облачния бизнес на Microsoft пред големите
Коментари Харесай

Microsoft ще спечели срещу Amazon и Google на ключов фронт

Потребителското доверие ще изведе облачния бизнес на Microsoft пред огромните му съперници Amazon и Гугъл, планува изпълнителният шеф на компанията Сатя Надела.

" Доверие освен в технологията, етиката към изкуствения разсъдък, поверителността на персоналните данни, сигурността - всичко това има значение, с цел да се доверите на бизнес модела ", съобщи Надела пред CNBC.

Основният бизнес на софтуерните компании е под засилен надзор през последните седмици, на фона на възходящата угриженост за неприкосновеността на персоналния живот на потребителите и разкритията за количеството данни, което колоси като Фейсбук и Гугъл събират данни от потребителите си.

Microsoft не разполага с " целеви бизнес, който е на независимост " на платформите си. Компанията употребява абонаменти с лимитирани компании, поддържащи реклами, с цел да помогне на клиентите да " извлекат повече от данните и времето си ".

" Мисля, че хората ще придават по-голяма стойност на данните си. Дори обособени консуматори ще осъзнаят обстоятелството, че няма нищо гратис. Някои ще си кажат, че употребяват безвъзмездна услуга в подмяна на някои данни. Но няма нищо гратис в това ", изясни Надела.

 Microsoft има проект по какъв начин да надвие Гугъл и Amazon на един значим фронт
Microsoft има проект по какъв начин да надвие Гугъл и Amazon на един значим фронт

Гигантът разгласи ново придобиване

По-добри връзки с търговците на дребно

Microsoft счита Amazon за главния си съперник във все по-важния бизнес с облачни услуги, а чак по-късно идва Гугъл. През последните години всички софтуерни колоси усилиха вложенията си в този бизнес, защото така наречен интернет на нещата и непрестанно възходящия набор от свързани устройства изисква по-голяма изчислителна мощност и потенциал за предпазване.

Но Гугъл и Amazon употребяват доходи от реклама и продажби на дребно, с цел да поддържат своите облачни бизнеси и други инициативи, което може да опонира на ползите на техните бизнес клиенти.

" Amazon и Гугъл са фантастични в оправянето с транзакциите. Те имат прелестен двустранен пазар, където могат да се субсидират във взаимна изгода ", счита Надела.

Ръководителят назова рекламния бизнес " фънки ", с аукционния ценови модел, който покачва цените, защото повече търговци на дребно купуват.

" Никога не съм виждал бизнес модели, където (когато) има повече търсене, има по-високи цени. Така че се усещам като всеки клиент, който всъщност субсидира личното си нарастване на налозите и би трябвало да мисли тъкмо по какъв начин ще работи това в дълготраен проект ", изясни шефът на Microsoft.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР