Потребителската такса за посещение при личен лекар трябва да е

...
Потребителската такса за посещение при личен лекар трябва да е
Коментари Харесай

БЛС застана зад личните лекари в искането им за по-висока потребителска такса

" Потребителската такса за посещаване при персонален доктор би трябвало да е равна на 1% отминималната работна заплата. В момента тя е закрепена цена от преди 11 години в безспорна сума в лв. и не кореспондира с никакъв справедлив индикатор, с цел да може да бъде приспособена към сегашното ".

Това сподели зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов в студиото на Нова телевизия във връзка желаното от персоналните лекари нарастване на таксата.

" Потребителската такса въобще не дава отговор и на общата инфлация, която застигна страната. ", добави Брънзалов.

Той посочи, че бюджетът на първичната и извънболнична помощ в България е 363 млн.лв., като зад него стоят 35 млн. прегледа и няколко милиона ваксини.

" Бюджетът е извънредно непълен и не кореспондира освен с потребностите, само че и с поставените цели за акцент върху извънболничната помощ, в това число и понижаване на свръххоспитализацията. ", сподели той.

Мнението му е, е съществуват доста проблеми, които засягат персоналните лекари в България, само че фокусът е комплициран върху нарастването на потребителските такси, което е желанието на сектора.

Той предизвести, че броят на общопрактикуващите лекари у нас понижава.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР