Потребителската кошница с храни, поддържащи мъжкото и женското здраве е

...
Потребителската кошница с храни, поддържащи мъжкото и женското здраве е
Коментари Харесай

Храните, които подобряват женското здраве

Потребителската кошница с храни, поддържащи мъжкото и женското здраве е друга. Учудващо, само че женската потребителска кошница е от 2 до 3 пъти по-скъпа от тази на мъжа.

Този забавен факт се дължи на особеностите в храненето на дамите. Дамите се нуждаят от избран набор от хранителни субстанции, значими за женската анатомия. Става въпрос главно за витамини и минерали. От тези групи потребни субстанции желязото стои преди всичко.

Така се заобикаля анемията, която е по-често срещана измежду женската половина от човечеството. Микроелементът подкрепя и работата на цялата сърдечно-съдова система.

Кои храни съдържат желязо и е добре да бъдат включвани в менюто на дамите?

Нетлъстото говеждо месо, пилешкият и телешкият черен дроб, мекотелите. Дамите, които желаят да избегнат потреблението на месо, може да се извърнат към варива като лещата или растителни храни като спирулината, сусама, морските водорасли. За предпочитане са чорба от леща, кафяв ориз, леща яхния, салата с водорасли, лещени кюфтета. Това са потребни храни за дамите.

 Лещата е потребна храна за дамите

Общото здравословно положение се поддържа на положително равнище благодарение на полиненаситените мастни киселини, каквито се съдържат в мазната морска риба. Те обезпечават естествен синтез на хормоните, поддържат освен женското здраве, само че и хубостта на кожата и косата.

Във водораслите, калмарите, скаридите има положително количество йод, а това усъвършенства метаболизма и пази от ракови болести.

Синтезът на женските полови хормони се подкрепя от лецитина. Това вещество може да се получи от консумация на яйца и растителни масла като слънчогледовото и соевото.

Витамин С е мощен антиоксидант, нужен на тялото на дамата, с цел да го защищити от вирусни инфекции. Друг доста значим витамин е Е, от който най-вече се нуждаят дамите по време на бременността. От спанак, зелени салати, броколи, чушки пшенични зародиши, цитрусови плодове, ягоди, киви може да се събере нужната доза от витамин С. Те са наложителни храни за женското здраве.

 Храни за бременни

Нуждата от фолиева киселина е известна на всяка бъдеща майка. Тя се попълня от храни като черен дроб, орехите, лешниците и изварата.

Пълнозърнестите храни от рода на киноата, кафявия ориз, пълнозърнест самун се предлагат поради наличието на фибри. Полезни са за всички дами, само че наложителни за тези от тях, които страдат от проблеми с храносмилането.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР