Потребителите трябва да внимават по време на Черния петък, защото

...
Потребителите трябва да внимават по време на Черния петък, защото
Коментари Харесай

Внимавайте! Измами и подвеждащи реклами по време на Черния петък

Потребителите би трябвало да внимават по време на Черния петък, тъй като тогава се случват най-големите измами и подвеждащи реклами, споделя ръководителят на Асоциацията за отбрана на потребителите (АЗП) Пейо Майорски, представен в прессъобщение.
Според него има доста подправени отстъпки и клиентите би трябвало да наблюдават цените на продуктите, които желаят да закупят, като създадат съпоставяне на продажбите в другите магазини. Дори и авансово да изследват цените и дали действително има понижение. Черният петък тази година е на 29 ноември.
"Бъдете деликатни, в случай че в магазина ви предложат стоков заем, изключително, в случай че около него има още нещо - да вземем за пример, застраховка. Отивате в магазина и там ви оферират подобен заем нормално с нула % рента. Тъй като в сходни случаи облагата за кредитодателя е с доста невисок размер, е допустимо да ви предложат услуги против спомагателни такси като застраховки и така нататък Потребителят не е длъжен да одобри. Ако приемете заема и решите да го погасите авансово, компаниите за бързи заеми нямат право да събират спомагателни такси, като се изключи договорите, в които е закрепен лихвеният %. Може да се планува такса до един % от размера на заема ", изяснява Майорски.
По думите му би трябвало да се внимава със стоките на заем, тъй като най-после потребителят може да се окаже в ръцете на колекторските компании. След това стартира техният тормоз при закъснение или неплащане, добавя той.
От Асоциация за отбрана на потребителите предлагат да се пазари от познати онлайн магазини. На линка би трябвало да има S (https), както и катинарче, което е знак за сигурност. Ако се окаже, че сте пазарували от неточен търговец, оспорете заплащането пред банката. По-добре е да го извършите документално, с цел да получите и формален отговор. Имайте поради, че за тази процедура банката може да начисли такса.
Не купувайте импулсивно - авансово. Решете какво ви е належащо или желаете, складирайте го във виртуалната си пазарска кошница и изчакайте деня с пониженията. Щом набележите мечтаните артикули, обиколете магазините (или проверете в съответните сайтове) и вижте цените им преди пониженията. Сметнете дали оповестеното понижение е равно на обещания %.
От Асоциацията напомнят, че има 14-дневен интервал за размисъл, в който може да върнете продукта, платен онлайн. Това важи и в случай че сте го купили на Черния петък. След като върнете покупката, търговецът е задължен да ви възвърне заплатената сума в границите на други 14 дни.
Ако техника, купена на Черния петък, се повреди, купувачът има право да изиска от продавача да ги ремонтира. Гаранцията на всяка стока, купена от търговец в Европейски Съюз, е до 2 години.
Проверете за скрити такси - да вземем за пример за валутен превод, за доставка, за пакетиране. Уверете се, че стоките са безвредни - и това важи освен за материала, от който са направени детските играчки, само че и за вашите облекла или купата за храна на кучето. Прочетете общите условия - значимо е да сте наясно със периода за доставка (обикновено поради Черния петък той е по-дълъг от нормалното), както и за изискванията за връщане на продукта, в случай че не ви хареса или си измененията решението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР