Потребителите сега по-рядко сменят смартфоните си, отчита Meizu(снимка: CC0 Public

...
Потребителите сега по-рядко сменят смартфоните си, отчита Meizu(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Meizu: от смартфони към изкуствен интелект


Потребителите в този момент по-рядко сменят смарт телефоните си, регистрира Meizu
(снимка: CC0 Public Domain)

Един от известните производители на смарт телефони, компанията Meizu, приключва създаването на нови телефони и насочва напъните си върху „ устройствата на утрешния ден ”, ръководени от изкуствен интелект.

През 2023 година Meizu сполучливо се трансформира от „ компания само за мобилни телефони ” в „ екологична група ”, съобщи Шен Циу, ръководител и основен изпълнителен шеф на Xingji Meizu Group, представен от Gizmochina.

Шен Циу регистрира измененията на пазара на смарт телефони. Според шефа на Meizu, нововъведенията в региона на смарт телефоните в днешно време от ден на ден припомнят на конкуренция във въоръжаването с доста параметри – повече памет, по-големи датчици, по-бързо зареждане.
още по темата
Същевременно, потребителите в този момент по-рядко сменят устройствата си – приблизително на 51 месеца, защото телефони от разнообразни марки оферират сравними спецификации, отбелязва Циу.

В резултат на това Meizu е решила да се откаже от бизнеса със смарт телефони, което значи и анулация на създаването на бъдещи модели като Meizu 21 Pro, Meizu 22 и Meizu 23. След две години подготовка, в това число създаване на екип, систематизиране на запаси и продуктово обмисляне, Meizu е подготвена да се посвети напълно на изкуствения разсъдък.

Плановете на компанията включват стартиране на нова мобилна операционна система, приспособена за ерата на изкуствения разсъдък през 2024 година, а по-късно през годината показване на първия хардуерен артикул, основан на AI.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР