Потребителите на Twitter се оплакват, че не могат да намерят

...
Потребителите на Twitter се оплакват, че не могат да намерят
Коментари Харесай

Twitter блокира търсенето на връзки към Threads, но се появи заобиколно решение

Потребителите на Twitter се оплакват, че не могат да намерят връзки към Threads в обществената мрежа. По-специално, казусът беше видян при потребление на оператора за търсене „ url: “, който е нужен за намиране на линкове, свързани с съответен URL-адрес.

Търсенето на „ url:threads.net “ не дава резултати. В същото време, Twitter има значителен брой връзки, които употребяват този домейн. Така търсенето в Twitter връща резултати за нормалната поръчка „ threads.net “.

The Verge написа, че не е известно какъв брой съзнателно е това блокиране на връзките към конкурентната обществена мрежа. Това обаче не е първият сходен случай — да вземем за пример през април Twitter ограничи взаимоотношението на потребителите със известията, които съдържат линкове към микроблогинг-услугата Substack Notes.

Ограничението на Twitter е много елементарно за заобикаляне — за задачата би трябвало да поставите период в поръчката вместо точка сред „ Threads “ и „ net “.

Припомняме, че обществената мрежа Threads е благосъстоятелност на компанията Meta и беше стартирана на 6 юли тази година, като директен съперник на Twitter. Предимството е, че информацията и контактите от акаунта в Instagram елементарно могат да бъдат импортирани в новото приложение, заради което единствено за 5 дни неговата публика доближи впечатляващите 100 млн. консуматори. Това стартира мощно да тормози Twitter и неговият притежател в лицето на Илон Мъск, защото общият трафик на платформата осезаемо стартира да понижава, незабавно след стартирането на Threads.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР