Потребителите на Google Earth вече могат да видят поразителния ефект

...
Потребителите на Google Earth вече могат да видят поразителния ефект
Коментари Харесай

Google Earth показва влиянието на човека върху природата с нов инструмент

Потребителите на Гугъл Earth към този момент могат да видят поразителния резултат от изменението на климата през последните четири десетилетия.

Новият инструмент на приложението, наименуван Timelapse, показва образни доказателства за това по какъв начин Земята се трансформира вследствие на човешкото държание. Технологията взема статичните изображения от платформата и ги трансформира в динамична 4D анимация, позволявайки на потребителите да видят с няколко клика отстъпващите ледници, солидния градски напредък и опустошителните горски пожари.

Timelapse компилира над 24 млн. сателитни фотоси, направени в интервала 1984-2020 година. За плана от Гугъл са работили с Landsat, най-продължителната стратегия за наблюдаване на Земята в света, както и с програмата „ Коперник “ на Европейския съюз. Участвали са и експерти от лабораторията CREATE на университета „ Карнеги Мелън “.

За да прегледат Timelapse в Гугъл Earth, потребителите могат да вкарат съответна локация в търсачката. Така да вземем за пример може да се следи настъпването на суша в Аралско море в Казахстан и заселването на пустинята в Дубай.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР