Потребителите имат законно право да предявят рекламация за битова техника,

...
Потребителите имат законно право да предявят рекламация за битова техника,
Коментари Харесай

Потребителите имат право на рекламация на битова техника до две години от закупуването

Потребителите имат законно право да предявят претенция за битова техника, която не дава отговор на самостоятелните им условия с оглед контракта за продажба или на нормалните условия за този тип произведения. Това сподели създателят на онлайн платформата Габриела Руменова в рубриката „ Питай специалиста “ на Българска национална телевизия.

Тя изясни, че част от проблемите могат за зародят поради непълна или неправилна информация в офертата, която е била отправена към клиента още преди закупуването на стоката. „ Това е въпрос, който би трябвало да се изследва, защото се окаже, че е премълчана основна информация, като тази за равнището на звук, консумация на сила или обвързвана с функционалностите на стоката, тогава приказваме за нелоялна комерсиална процедура “, уточни Руменова и добави, че подписаните в условия на нелоялна процедура контракти следва да бъдат развалени.

Важно е потребителите да бъдат дейни в търсенето на информация преди да извършат покупката. Особено, когато липсват данни, които са определящи за добиването на цялостна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР