Потребители на най-масовия мейл у нас пропищяха от фишинг атака,

...
Потребители на най-масовия мейл у нас пропищяха от фишинг атака,
Коментари Харесай

Внимание: Капан за ползващите най-масовия мейл у нас

Потребители на най-масовия мейл у нас пропищяха от фишинг офанзива, заяви „ Марица “. Хакери нападат електронните пощи с подвеждащи мейли, чиято последна цел е навлизане в компютъра, преносимия компютър или таблета ни и достъп до пароли и персонални данни.

Мейлите са с адресант АBV – уеб сайтът, в който съвсем всеки консуматор у нас има персонална е-поща. В полученото от хиляди пловдивчани писмо написа:

„ Уважаеми консуматори, в случай че акаунтът ви не бъде доказан в границите на 48 часа след приемане на това автоматизирано известие, ще бъдете възпрепятствани да изпращате и получавате имейли “.

Под стряскащия текст има надпис „ Потвърдете акаунта си “, който е крайната цел на хакерите. Щраквайки на него, жертвите към този момент са в клопката. Биват изпратени на страница за въвеждане на персонални данни, само че даже и да не бъдат попълнени, хакерите към този момент имат достъп до съответното устройство и могат умерено да ровят в него. Основна цел са пароли за достъп до онлайн банкиране.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР