Потоп заля Югозападна България. Къщи и земеделски площи са под

...
Потоп заля Югозападна България. Къщи и земеделски площи са под
Коментари Харесай

Евакуираха принудително мъж в Благоевградско, той си взе кокошките, козите и прасето

Потоп заля Югозападна България. Къщи и аграрни площи са под вода и свлачища в Благоевградска област.

Възрастен мъж беше арестуван, откакто отхвърли да се изтегля от наводненото си стопанство след пороите в Югозападна България с претекста, че няма кой да се грижи за животните му. Наложи се служители на реда и пожарникари с лодка да изтеглят мъжа от квартал „ Струмско “ в Благоевград дружно с кокошки, кози и едно прасе.

Тежко е ситуацията и на пътя към село долно Церово, който се трансформира в река. На доста места в Югозападна България бяха разрушени мостове. За 5 часа остана блокирано и придвижването към Гоце Делчев поради свлачище край село Господинци.

Трафикът беше възобновен малко след 19:00 ч., а преди този момент водачите бяха принудени да минават през Рибново, с цел да доближат до Гоце Делчев, съобщи БТВ.

Реките на юг усилиха фрапантно равнищата си. Струма излезе от коритото си, заплаши вили и коли по поречието. На метри от автомагистрала „ Струма “ вилите са потънали под вода. Изключително високо е и равнището на Места и нормално маловодната река Канина край Гърмен.

Къщи в реката и плуващи коли - тази панорама разсъни Благоевград. По знамение в засегнатите постройки не е имало хора.

В Хаджидимово са залети аграрни площи и къщи. Струма заля рафтинг база край Симитли. Рано сутринта реката се трансформира в море.

„ Контролирано изпускане на язовири, не може да се изпускат язовири и да преливат дигите, в случай, че два дни изпускат язовира и не се е вдигнала водата да прелее, значи следеното изпускане някой го е изпускал “, споделя Станимир Станимиров от Симитли.

Спасява се част от оборудването на бунгалата в лагера. Какви са вредите и какви поправки се постановат, ще стане ясно след отдръпването на водата и почистването на наносите.

В посока Гоце Делчев вредите са огромни. Свлачище затвори основния път за часове.

„ Калната маса и скалната е от порядъка на 600-700 кубика в началото при оглед, ще се забави несъмнено “, споделя Иван Кунев, шеф на ОПУ- Благоевград.

В Елешница стопани разчистват наводнените си домове.

Този вторник имаше и злополука с автомобил в региона на Бело поле край Благоевград, където пострада и малко дете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР