Потокът от стоки към централна Европа започва да намалява, наред

...
Потокът от стоки към централна Европа започва да намалява, наред
Коментари Харесай

Намаляващите нива на водата на най-важната река е Европа вече са проблем за континента

Потокът от артикули към централна Европа стартира да понижава, наред с понижаване на равнищата на водата на река Рейн.

Проблемите са свързани с доставките на петролни артикули в Швейцария, само че това не е единственият проблем. Все по-ниските равнища на реката пречат на най-малко две електроцентрали в Германия да получат всички доставки на въглища, от които се нуждаят, с цел да работят. Нещо повече - чака се летните температури на континента да се покачат още повече през идната седмица.

Дългата 1288 километра река Рейн тече от Швейцария до Северно море и е път за превозване на десетки милиони тонове артикули през Европа. Според държавни данни равнищата на водата са най-ниски за това време от годината най-малко от 2007 година, което лимитира доставките на гориво, въглища и други жизненоважни товари, написа Bloomberg.

Като се има поради това и проблемите с потенциала на немските железници, това значи, че Швейцария изпитва много усложнения с доставките на петролни артикули, основно дизелово гориво за отопление, съгласно организацията на вносителите на горива.
 Най-лошата суша в Северна Италия от 70 години насам заплашва доставките на зехтин, ориз и домати
Най-лошата суша в Северна Италия от 70 години насам заплашва доставките на зехтин, ориз и домати

Някои вносители се готвят за повишаване на цените с до и над 50% за ориза и доматите

Междувременно електроцентралите в Манхайм и Карлсруе в Германия, експлоатирани от Grosskraftwerk Mannheim AG и EnBW AG, изпитват усложнения да доставят въглища заради ниските равнища на водата - тъкмо когато страната се тревожи, че Русия няма да възобнови потоците по основен газопровод. Компаниите оповестиха, че индустриалните им интервенции сега не са наранени.

Заради нажежения пазар на въглища и ниските равнища на река Рейн, които затрудняват доставката на гориво, единствено 65% от въглищния потенциал на Германия ще бъде разполагаем през идващите месеци, съгласно анализатора на S&P Global Commodity Insights Сабрина Кернбихлер.

Германия внася петролни артикули по Рейн, в това число гориво и мазут. В момента няма дефицит на бензин или дизел в страната, съгласно Херберт Рабл, представител на Tankstellen-Interessenverband, който съставлява наемателите и притежателите на бензиностанции в Германия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР