Потърпевши от частни съдебни изпълнители започват кампания за внасяне на

...
Потърпевши от частни съдебни изпълнители започват кампания за внасяне на
Коментари Харесай

С оранжеви жилетки срещу зулумите на съдии и ЧСИ

Потърпевши от частни правосъдни реализатори стартират акция за внасяне на тъжби против съответни правосъдни реализатори и съдии, за които имат доказателства, че са работили нелегално.

Днес е първият ден, в който Сдружение "Солидарност " и негови съидейници облякоха оранжеви жилетки - знак на митинг против своеволията на правосъдната система. Протестиращите застанаха пред постройката на европейското посланичество (ул. "Раковска " № 124), където до 30.06.2020 година всеки работен ден ще внасят самостоятелни сигнали и тъжби до Хуан Фернандо Лопес Агилар, ръководителя на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент, Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейската комисия, Давид-Мария Сасоли, ръководителя на Европарламента и до европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

Същите сигнали и тъжби ще бъдат изпратени и до българските управници в лицата на Президента Румен Радев, премиера на Република България Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев, всички членове на Конституционния съд и други магистрати.

Целта на протестиращите е още веднъж да привлекат вниманието на европейските институции, до момента в който не се откри решение на проблемите със заповедното произвеждане в Гражданския процесуален кодекс, с които нелегално се лишават имущество и средства на длъжниците.
"Съдиите би трябвало да ревизират въз основа на каква информация издават заповед за осъществяване, а те издават такава на който им изиска ", разясниха хората в оранжеви жилетки за "БАНКЕРЪ ".

"БАНКЕРЪ " напомня, че съдружие "Солидарност " внесе петиция в Комисията по петиции към Европейския парламент за дейности на правосъдни реализатори срещу закона на България и срещу европейското право. Става дума за прескачане на процеси, при които длъжниците могат да апелират и да се срещнат с цялата документи, на чиято база правосъдните реализатори изземват имуществото им. Да се нарушава правото на информация и опцията за обжалване, както и да не се задават правосъдни актове (те са първото нещо, което би трябвало да ви покажат, преди да ви поканят непринудено да платите дължимото) освен затруднява достъпа до правораздаване, само че и прави дейностите на правосъдните реализатори противозаконни.

Комисията по петиции с ръководител Дулорс Монсерат посети България през февруари, с цел да събере информация от пострадали жители и правосъдното министерство и да откри има ли нарушаване на правото на обективен развой. Съвсем скоро ще излезе отчетът на комисията въз основа на откритите обстоятелства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР