Построената през 30-те години на миналия век Пощенска палата във

...
Построената през 30-те години на миналия век Пощенска палата във
Коментари Харесай

Пощенската палата във Варна става хотел

Построената през 30-те години на предишния век Пощенска палата във Варна скоро може да се трансформира в хотел.

Компанията " Варнафарма " ЕООД, чийто шеф е брачната половинка на водача на " Воля " Веселин Марешки Светлана, е получила позволение от архитектурната дирекция към Община Варна за преустрояване и смяна на предназначението на постройката.

От документа излиза наяве, че Пощенската палата, намираща се на бул. " Съборни " в морската ни столица, ще бъде превърната в хотел с жилищна част след реновирането. Това не е първият път, в който " Варнафарма " прави подобен опит.

Преди две години компанията на Светлана Марешка още веднъж показа капиталов план за смяна на статута на емблематичната постройка във Варна.

От 2010 година тя е благосъстоятелност на " Варнафарма ". Тогава сдружението я купи от предходния притежател БТК против 16 милиона лв.. След договорката БТК резервира собствеността единствено върху част от първия етаж на постройката.

Първоначално концепцията на семейство Марешки беше Пощенската палата да бъде превърната в медицински център.

Пощенската палата във Варна е издигната сред 1930 и 1935 година по план на проектант Ангел Момов. Първоначално тя е ситуирана на два етажа на обща повърхност от 1800 квадратни метра. През 1967 година пощата е надстроена.

Сградата на пощата се намира в историческия център на морския град наоколо до катедралата " Успение Богородично ".

Тя е известна със своите богато украсени стени и тавани, на които могат да бъдат видени берелефи с разнообразни подиуми от новата историята на България. В основаването на украсата взе участие скулпторът Михайло Парасчук, който е приключил в Париж и е бил възпитаник на Огюст Роден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР