Кризата за американския самолетостроителен гигант Boeing не спира да се

...
Кризата за американския самолетостроителен гигант Boeing не спира да се
Коментари Харесай

Проблемите на Boeing, които ще ударят бизнеса на всички авиокомпании

Кризата за американския самолетостроителен колос Boeing не стопира да се задълбочава, доверието към компанията спада и това може да удари цялата световна авиоиндустрия. Най-застрашен, несъмнено, е бизнесът на самолетните компании, които купуват самолетите Boeing, оповестява Bloomberg.

Най-големите превозвачи от United Airlines Holdings до Southwest Airlines, Delta Air Lines и Alaska Air Group се събраха на индустриална конференция, като множеството от тях имаха сходна история за това по какъв начин проблемите на Boeing към този момент се отразяват на бизнеса им.
 Снимка 638970
Източник:

Авиокомпаниите не разполагат със самолети, които са възнамерявали да получат тази година, защото Boeing забави производството

По време на събитието за вложители на JPMorgan основният изпълнителен шеф на United Скот Кърби съобщи, че е стигнал до такава степен, че е споделил на Boeing да спре да създава самолети 737 Max 10 за превозвача, защото периодите за узаконяване на самолета са станали прекомерно несигурни.

От Southwest споделиха, че не чакат да получат нито един от дълго чаканите самолети 737 Max 7 тази година и че ще получат едвам 46 модела Max 8. Преди това компанията очакваше 79 самолета.
 Нова повреда във въздуха и мъртъв очевидец: Какво още ще се случи на Boeing
Нова повреда във въздуха и мъртъв очевидец: Какво още ще се случи на Boeing

2024-та се обрисува да е годината на турбуленцията за самолетостроителя

Авиокомпанията възнамерява да понижи потенциала си през 2024 година и редуцира множеството от наетите чиновници

Вече е ясно, че ще има с 50% по-малко водачи и с 60% по-малко стюардеси, защото авиопревозвачът преразглежда проектите си за разноски в отговор на понижените доставки.

Alaska Airlines, превозвачът, който претърпя случай на 5 януари с Boeing 737 Max 9, който сложи началото на сегашните проблеми на самолетостроителя, съобщи във вторник, че вероятностите му за потенциала остават " непостоянни " заради несигурността към доставките.

Клиентите също са наранени, в това число в Европа

На 1 март ирландският нискотарифен транспортьор Ryanair разгласи, че годишната му прогноза за броя на пасажерите ще спадне до малко под 200 милиона спрямо предходната цел от 205 милиона. Причината: самолетната компания ще получи единствено 40 самолета Boeing, а не 57, както се очакваше преди този момент.

В момента висши мениджъри от цялата авиоиндустрия молят Boeing незабавно да се оправи с възходящите си проблеми. Кризата в действителност сътвори голямо усложнение в световната авиоиндустрия, в която има единствено двама съществени играчи, от които да се избира - Boeing и съперникът Airbus.

На този декор Федералната авиационна администрация подреди на Boeing да ограничи производството на най-продавания си модел 737, което го лишава от жизненоважни парични потоци, до момента в който Airbus продължава напред с конкурентното си семейство A320.
 Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing
Билетите на Ryanair може да нарастнат поради... Boeing

Авиопроизводителят се бави с доставките на самолети
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР