Постоянният представител на Русия при ООН Василий Небензя отрече обвиненията,

...
Постоянният представител на Русия при ООН Василий Небензя отрече обвиненията,
Коментари Харесай

Русия отрича украински деца от военната зона да са отвличани или осиновявани

Постоянният представител на Русия при Организация на обединените нации Василий Небензя отхвърли обвиняванията, че страната е извела целеустремено деца от Украйна или е разрешила да бъдат осиновени, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди две седмици Международният углавен съд упрекна съветския президент Владимир Путин и Мария Лвова-Белова, съветския комисар по правата на детето, че са направили военно закононарушение с противозаконното депортиране на стотици деца от Украйна и прехвърлянето им от окупирани от Русия украински региони. Киев съобщи, че проверява депортацията на над 19 000 деца, разграничени от родителите си в „ центрове за пречистване “ или отнети от хората, които са се грижели за тях след гибелта на родителите им.

Москва отхвърля тези обвинявания, като твърди, че единствено е направила нужното за отбрана на деца, изложени на риск в териториите, над които е поела надзор. Според съветските управляващи милиони хора са решили да се реалокират в Русия, отбелязва Ройтерс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР