Постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан призова генералния

...
Постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан призова генералния
Коментари Харесай

Представителят на Израел в ООН поиска оставката на Гутериш

Постоянният представител на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан прикани генералния секретар Антониу Гутериш да подаде оставка поради реакцията му във връзка с спора сред терористичната организация " Хамас " и израелската страна. Ердан написа това в профила си в обществената мрежа X (бивш Twitter).

" Генералният секретар на Организация на обединените нации не е подобаващ да управлява Организация на обединените нации. Призовавам го неотложно да подаде оставка. " - съобщи дипломатът, представен от БГНЕС.

Позицията на Ердан е подбудена от незадоволителната съпричастност от страна на Гутериш към израелските жертви след терористичното нахлуване на " Хамас ". Представителят на Израел укори генералния секретар на Организация на обединените нации недоумение във връзка с бруталното принуждение, на което бяха подложени цивилни израелски жители.

По-рано израелският външен министър Ели Коен съобщи, че Организация на обединените нации я чака " най-мрачният час ", в случай че светът не поддържа позицията на Израел по спора с " Хамас ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР