Постигнато е принципиално споразумение да удвоим капацитета в Александруполис“ до

...
Постигнато е принципиално споразумение да удвоим капацитета в Александруполис“ до
Коментари Харесай

Енергийният министър на Радев отказа да отговаря за „Газпром“ и плащане в рубли

Постигнато е принципиално съглашение да удвоим потенциала в „ Александруполис “ до 1 милиарда куб. метра, заяви през днешния ден на брифинг пред Президентството служебният министър на енергетиката Росен Христов. В рамките на изказването бяха обявени резултатите от днешната среща при президента Румен Радев с представители на „ Gaztrade “ и „ Copelouzos Group “.

Повече за срещата –

По думите на Христов до края на деня се чака отговор от „ Газпром “ за договаряния, както и да бъде назначен представител, с който България да води диалози.

Министър Христов не полежа да отговори на журналистически въпрос каква е европейската скица за заплащане към „ Газпром “, за която той самият заприказва. Не пожела да отговори и на въпроса коя държавна компания в Германия заплаща за съветски газ в рубли. Вместо това, завърши бързо изказването си.



Христов заявява още желанието на кабинета да доставя полутечен газ през терминалите в Гърция. Липсва пояснение обаче за какво беше съвсем напълно отхвърлена офертата за седем танкера полутечен газ, контрактувани от кабинета „ Петков “, както и за какво единственият танкер, който приехме, се разтоварва в Турция, вместо в Гърция, както беше контрактувано от кабинета „ Петков “.

По думите на Христов точно невъзможността да бъдат обезпечени терминали за седемте танкера предиздвикало държавното управление да организира днешната среща. Защо те не бяха извършени преди да отхвърлим офертата, е въпрос още веднъж без отговор.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР