Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни,

...
Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни,
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Ако не успея на балотажа, ще се върна като преподавател в Софийския университет

Постигнахме основната си цел да има балотаж, не сме удовлетворени, че разликата продължава да е огромна. Тези 25 % могат да се преодолеят. Това сподели в " Денят стартира " претендентът за президент проф. Анастас Герджиков, повдигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и би трябвало да се сравнят качествата за президент.

" Аз не познавам господин Карадайъ и в никакъв случай не съм го виждам, това изказване е неистина и е неуместно. Бих се видял с всяка политическа мощ, която ни предложи поддръжка ", добави проф. Анастас Герджиков.



Той прикани Румен Радев да покаже текста за правосъдната промяна, която предлага, изключително тази част, засягаща правата на президента.

" Зеленият документ не трябваше да се вкарва преждевременно и внезапно, той принуждава хората да се имунизират, което е проблем. Очевидно е, че смяна би трябвало да има. Всички хора са уверени, че господин Радев е отпред на тази смяна, което не е по този начин. Ако не съумея на балотажа в неделя, ще се върна като учител в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е обособена тематика, това ще се разиска в университета ", добави проф. Анастас Герджиков.

Той дефинира концепцията, че пази партийни ползи в университета като " неуместна ".

" Телевизия " Алма Матер " в никакъв случай не е съществувала. Това може да се случи, в случай че се намерят средства. За момента тя е едно образователно студио ", посочи проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за сформиране на кабинет е значима.

" Аз познавам Кирил Петков, считам че е превъзходен човек, въодушевен и окуражен. уповавам се, че ще бъде сполучлив министър председател, в случай че бъде определен. Говори се, че дебатът с господин Радев ще се състои в четвъртък, уповавам се да се състои, това е значимо. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме огромен късмет ", сподели още проф. Анастас Герджиков.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР