Постигането на отслабване със зехтин е възможно, когато е част

...
Постигането на отслабване със зехтин е възможно, когато е част
Коментари Харесай

Помага ли зехтина за отслабване?

Постигането на намаляване със зехтин е допустимо, когато е част от цялостната ви тактика за загуба на тегло.

Зехтинът се получава от маслини посредством развой на мелене и добиване на маслото. Обикновено се употребява в готвенето, като дресинг за ястия като паста и салата или като дип за самун.

Консумацията на зехтин се свързва с разнообразни добре известни изгоди, като понижаване на възпалението, поддържане на здравето на сърцето, намаление на кръвното налягане и евентуално противораково и мозъчно-защитно деяние. ( 1 ) ( 2 ) ( 3 ) ( 4 )

Тази публикация има за цел да оцени капацитета за потреблението на зехтин за намаляване.

Съдържа съединения, които могат да насърчат загуба на тегло

Много от изгодите, свързани със зехтина, са следени в подтекста на спазването на средиземноморска диета, която се характеризира с висока консумация на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки и семена. ( 5 ) ( 6 ) ( 7 )

В тази диета зехтина е главен източник на мазнини, като в същото време ограничавате алените меса и сладките.

Зехтинът съдържа мононенаситени мастни киселини (MUFA), които са течни при стайна температура и е открито, че са по-полезни за поддържане на тежестта спрямо наситените мазнини. ( 8 )

Проучванията демонстрират, че диети, богати на мононенаситени мазнини, като тези в зехтина, могат да предотвратят наддаването на тегло и натрупването на мазнини в изследвания върху животни. ( 9 ) ( 10 ) ( 11 )

Освен това зехтинът е източник на средноверижни триглицериди (MCT), които са известни с евентуалната си роля за здравословна загуба на тегло. ( 12 ) ( 13 ) ( 14 )

Докато някои изследвания са разкрили позитивни резултати на МСТ върху загубата на тегло, други не демонстрират забележителен резултат. Изследванията обаче демонстрират, че MCT могат да усилят производството на хормони, регулиращи апетита, и да подтикват изгарянето на калории и мазнини в тялото. ( 15 ) ( 16 ) ( 17 )

Как да употребявате зехтин за намаляване

Използването на зехтин за намаляване може да бъде потребно, когато се включи в здравословна диета, само че някои изказвания и практики може да не бъдат подкрепени от проучвания.

Твърдения като разтривки със зехтин или смеси с лимонен сок за бърза загуба на тегло нямат научни доказателства. Установено е обаче, че масажите със зехтин оказват помощ за наддаване на тегло при недоносени бебета. ( 18 ) ( 19 )

Когато става въпрос за потребление на зехтин в подтекста на намаляване, значимо е да вземете поради неговото наличие на калории и мазнини. Със 119 калории и 13,5 грама мазнини на супена лъжица, би трябвало да се употребява умерено, с цел да се избегне наддаване на тегло. ( 20 )

Изследванията демонстрират, че спазването на богата със зехтин диета в продължение на най-малко 12 седмици може да докара до по-голяма загуба на тегло спрямо контролната диета. ( 21 )

Включването на зехтин в разнообразни ястия, като салати, паста, супи, пици, зеленчуци и печива, може да бъде по-здравословен метод да се насладите на изгодите от него, като в същото време управлявате приема на калории.

Заключение

Зехтинът съдържа потребни мононенаситени мазнини и средноверижни триглицериди, които са посочили евентуални преимущества за загуба на тегло.

Въпреки че има изказвания за използването на зехтин като масажно масло или за задачите на детоксикацията, най-ефективният метод за намаляване е да се включи като главен източник на мазнини в здравословна диета.

Важно е да имате поради наличието на калории и мазнини в зехтина, защото даже една дребна порция може да способства доста за общия ви банкет. Затова е целесъобразно да го употребявате умерено.

Включването на зехтин в растителна диета, като средиземноморската диета, може да обезпечи най-големите дълготрайни изгоди за ръководство на тежестта.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР