Постепенно се нормализира обстановката в цялата страна, но продължава да

...
Постепенно се нормализира обстановката в цялата страна, но продължава да
Коментари Харесай

Жълт код за опасно ниски температури в цялата страна

Постепенно се възстановява ситуацията в цялата страна, само че продължава да е в действие жълт код за рисково ниски температури. Най-студено е през днешния ден в Стара Загора, Кнежа и София. Заради ниските температури 1219 учебни заведения в страната останаха затворени. Десетки пасажери на БДЖ бедстваха 7 часа. Ето още от зимната конюнктура.


Рекордно ниски температури бяха регистрирани в Стара Загора, Кнежа, Кюстендил, Казанлък, Чирпан, София и Драгоман. До -22 градуса.

Заради студа два влака по линията Сoфия-Бургас и София-Варна аварираха. Композицията за Бургас престоя към 5 часа тази заран в региона на Айтос. Пътниците останали на мрачно и студено.
 Александър, ватман - Минус 13 градуса, заледен съединител, горе всичко е във лед. А  лександър Балан - Казаха че две машини пристигнали и се счупили и два часа и половина стояхме на минус 10 градуса температура.
Всички пасажери бяха изнервени от неналичието на информация за повредата и какъв брой ще стоят измежду преспите.
 Свободан Миланов - Беше супер студено, бяхме пове на минус 15, три часа чакахме и колкото да се прибрахме, което е много комично.  Нямам думи, аз пътувам от чужбина. За един час и 30 мин. съм пристигнала от чужбина, а пътувам от София до тука за 12 часа.

От БДЖ ще обезщетят пасажерите с безвъзмездни билети. Повечето пътища в Добричка, Варненска и Бургаска област са отворени за придвижване. Отпадат всички ограничавания по пътя Търговище-Разград.

Автомагистрала " Тракия " в сектора Карнобат-Бургас също е отворена за придвижване. Има ограничаване на скоростта от 90 км/час. Отворен е и пътят Слънчев бряг-Обзор и Каблешково-Бургас.
 Диян, водач на такси - В 2 часа бях на пътя-просто имаше 2-3 камиона снегопочистващи. Засега добре е към този момент.
Обстановката в Добричко последователно се възстановява. Всички първокласни и второкласни пътища са проходими.

А в Русенско затворен остава единствено пътят Русе-Ветово. В Тетово хората сами почистиха с наличната селскостопанска техника.
 Дона Димитрова - Два дни ние нямаме тука жив път. Ако беше някой да се наложи да пристигна кола за спешна помощ, парадокс. Всеки се мъчи както може.
Отворен е и граничният пункт при Дунав мост.
Още по тематиката България в клопката на зимата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР