Поставя се под риск функционирането на АЕЦ Козлодуй за следващите

...
Поставя се под риск функционирането на АЕЦ Козлодуй за следващите
Коментари Харесай

Работата на АЕЦ Козлодуй е под въпрос в следващите 5 години, според бившият енергиен министър

Поставя се под риск действието на АЕЦ Козлодуй за идващите 5 години. Това предизвести пред Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Александър Николов.

Според него въпросът е дали централата ще е подвластна от съветското гориво. Той напомни, че централата е обект на националната сигурност. Николов се разгласи за диверсификация на горивото. Според него кабинетът на Гълъб Донев се пробва да направи АЕЦ Козлодуй подвластна от съветското гориво до 2030.

Лобираме за това АЕЦ Козлодуй да е самостоятелна от съветското гориво, отговори той на обвиняванията, че лобира за Уестингхаус. Александър Николов счита, че у нас някой се опасява от самостоятелност от Русия. Той уточни, че сега има единствено два доставчика на нуклеарно гориво - Русия и Уестингхаус.

За двете цени за битовите консуматори за тока, Николов посочи, че е въпрос на нрав в границите на един ден да се трансформират решения. Битовите консуматори използват единствено 15% от тока. Основният консуматор е промишлеността и там би трябвало да са ограниченията. Вместо да се приказва за две цени, трябваше да се приказва за енергийна беднотия, отсече Николов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР