Поставихме си цели да се класираме на световно първенство по

...
Поставихме си цели да се класираме на световно първенство по
Коментари Харесай

Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория

Поставихме си цели да се класираме на международно състезание по футбол. Може да звучи като измислица предвид на резултатите на националния тим през последните две години. Това сподели в изявление за бТВ новият президент на БФС Георги Иванов.

„ Ние като спортисти и хора, които дават отговор за БФС, си слагаме цели. Вече две години този тим се построява, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни тимове, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко “, добави той.

„ За да се надиграваме с страни, на които огромна част от футболистите им играят в топ 5 шампионатите, ние също би трябвало да имаме най-малко 7-8 такива спортисти в състава си. Тогава ще сме на тяхното равнище. В момента двама вършат усещане, само че това са прекомерно малко. Кирил Десподов играе в Гърция, а Илия Груев (б.а. младши) в „ Лийдс “, само че с цел да мерим сили с Полша, Унгария, Сърбия, трябват още най-малко петима “, разяснява Гонзо.

Разбрахме, че тези войни не водят до нищо и в случай че желаеме да развиваме футбола, да бъдем сполучливи, би трябвало да сме обединени, добави той.

На въпроса по кое време ще бъде празник за почитателите, присъстващи на мач на националния тим, новият началник на БФС отговори, че това ще стане, когато се реализира качеството на играта, която всички българи чакат.

„ Последните два мача от квалификациите против Унгария и против Сърбия тимът сподели положително лице. При Младен Кръстаич имахме мачове, в които България доминираше, само че не съумя да победи. Надяваме се в този момент с новия треньор позитивните неща, които ги виждаме с неговото назначение, да продължат “, акцентира той.

Иванов разяснява, че БФС се ръководи от три Изпълнителни комитета и се постанова всички решения да се подписват с изключение на от него, и от някогашния президент Михаил Касабов. „ Ако желая да уволня някого, би трябвало да го крещя, с цел да се разписва с мен. Неудобство е, само че продължаваме да работим. Вътрешните промени ги вършим, с цел да сме по-подготвени “, добави той.

„ Футболният съюз заплаща 1 млн. лв., с цел да има ВАР. На базата на инфлацията имаме някои проблеми, само че в случай че желаеме да развиваме футбола на друго равнище, би трябвало да работим с страната, тъй като не можем да помогнем на клубове, които имат проблеми “, разяснява Гонзо.

„ С държавното управление не съм влизал в някакви контакти, само че е доста мъчно да осигурим чартъри за мачовете с Румъния и със Словения. Разговарял съм със спортния министър и с министерството на спорта с вярата да ни оказват помощ, с цел да може да употребяваме държавния аероплан за мача, който следва със Словения “, добави той.

Нямаме добре готови треньори, призна Георги Иванов.

„ Сърбия е на една ръка разстояние, само че там имат футболисти за 100 млн. евро, а при нас мъчно продаваме и за 1 милион. Не може да си добър възпитаник, в случай че учителят е неприятен. Ако треньорът е слаб, не може да имаме качествени футболисти “, изясни той.

Гонзо показа, че е подготвен да работи с хората от екипа да Димитър Бербатов, само че те отказали да влязат в Изпълкома. „ Говорил съм по-късно с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си афектиран, е доста мъчно да го убедиш да прави нещо, което не желае. Бях с доста положителни усеща към тях, въпреки всичко сме били другари. Добри футболисти са, само че те избраха своя път “, добави той.

flagman.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР