Поставеният под №2 в турнира при юношите на Australian Open

...
Поставеният под №2 в турнира при юношите на Australian Open
Коментари Харесай

Сладък реванш: И Радулов е в третия кръг на Australian Open


Поставеният под №2 в шампионата при юношите на Australian Open Илиян Радулов доближи до третия кръг на шампионата след сладостен реванш против китаеца Тианхуй Джан. Именно този противник бе победил Радулов на шампионата в Траралгон, само че българският гений показва, че си е научил уроците и този път се наложи след 6-4, 7-6(2).

Радулов стартира мача доста добре като завоюва първите три гейма. Китайският квалификант отговори с три гейма в своя изгода до 3-3, а при 4-5 мачът бе пресечен за малко поради дъжда над Мелбърн. След подновяването на играта Джан не устоя на напрежението и позволи втори пробив, което означаваше и сет в интерес на българина.

Във втората част мачът продължи да бъде равносилен. Радулов отрази брейкбол за 4-3, само че малко по-късно бе продънен. Китаецът сервираше за мача при 6-5, само че още веднъж не съумя да издържи и позволи рибрейк.

Това несъмнено повлия на равнището на двамата в тайбрека, в който Радулов завоюва пет следващи точки от 2-2 и по този начин си подсигурява място в третия кръг на шампионата.

За  него следва мач против естонеца Оливер Оякаар, който в профил №16 в схемата Абел Форжер след 6-4, 6-2.

По този метод България ще има трима представители в третия кръг на шампионата. Радулов се причислява към Адрияно Дженев и Росица Денчева.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР