Поставеният под карантина край бреговете на Япония круизен кораб се

...
Поставеният под карантина край бреговете на Япония круизен кораб се
Коментари Харесай

Круизният кораб под карантина край Япония се превръща в развъдник на коронавируса

Поставеният под карантина край крайбрежията на Япония круизен транспортен съд се трансформира в разплодник на ковид.

Заразеният 80-годишният пасажер, показал признаците на заболяването след слизането си в Хонконг преди месец, аргументи заразяването на още 41 души. С тях общият брой на болните на затворените наложително в лайнера към 3700 души става 61. Първите 20 бяха диагностицирани преди дни, през днешния ден излиза наяве, че тестванията на още 41 са позитивни. Днес те ще бъдат отведени в лечебни заведения в няколко префектури.

Един от тях е 58-годишен английски жених, който избрал пътуването за медения месец с 41-годишната си брачна половинка. Пътниците и екипажът са жители на 56 страни.

Заболелите 61 души са от: Япония, Съединени американски щати, Австралия, Канада, Китай, Англия, Нова Зеландия, Тайван, Филипините, Аржентина.

Корабът "Диамантената принцеса " ще остане под карантина край Йокохама минимум две седмици.

80-годишният мъж се качил на борда на 20 януари и слязъл в Хонконг на 25-и същия месец. Тогава е бил в инкубационен интервал - никой не знаел, че е притежател на заболяването и, надлежно, никой не се е пазил.

"Диамантената принцеса " не е единственият круизен транспортен съд под карантина поради смъртоносния вирус. Още един е подложен под карантина в Хонконг, откакто 8 пасажери развили болестта, откакто слезли на брега. В "Световната фантазия " пътуват към 3 600 души. Досега никой различен не е диагностициран с ковид.

Новите случаи на "Диамантената принцеса " усилват броя на доказаните случаи в Япония до 86 и по този начин страната става втората най-засегната след "родината " на вируса - Китай.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР