Поставената под №13 Наоми Осака намери място в трети кръг

...
Поставената под №13 Наоми Осака намери място в трети кръг
Коментари Харесай

Наоми Осака е в трети кръг в Мелбърн

Поставената под №13 Наоми Осака откри място в трети кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто надделя американката Мадисън Бренгъл с 6:0, 6:4 за малко над час игра.

Действащата шампионка в Мелбърн не даде никакви шансове на съперничката си в откриващия сет, като не даде и гейм. Във втората част обаче японката изглеждаше по-колеблива, само че в последна сметка сподели класата си в решителните моменти. Японката избави шест точки за пробив, преди да бъде пробита от амерканката в седмия гейм.

Оттам-насетне обаче тя превключи на по-висока предавка и се поздрави с успеха. Наоми осъществя осем аса и завоюва 78% от точките на първо подаване. В добавка, тя избави девет от десетте точки за пробив пред Бренгъл, която завърши с едвам четири уинъра и 14 непредизвикани неточности, до момента в който Осака приключи с 37 уинъра и 32 непредизвикани неточности.

В идващия кръг настоящата шампионка ще играе с друга американка – Аманда Анисимова, която отстрани олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич (Швейцария) с 6:2, 7:5.

 Аманда Анисимова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР