Постановката Укротяване на опърничавата от У. Шекспир на пловдивския драматичен

...
Постановката Укротяване на опърничавата от У. Шекспир на пловдивския драматичен
Коментари Харесай

Постановка на пловдивския театър със Златен Кукерикон за спектакъл

Постановката " Укротяване на опърничавата " от У. Шекспир на пловдивския трагичен спектакъл е отличена с премия " Златен кукерикон " за театър на гала в Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

в границите на 25-ото издание на Есенния интернационален фестивал " Сцена на кръстопът ". В постановката вземат участие известни и обичани имена: Ивана Папазова, Маргарита Гошева, Патриция Пъндева, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Герасим Георгиев-Геро, Симеон Алексиев, Димитър Банчев, Кръстю Кръстев, Стилиян Стоянов, Алексей Кожухаров, Красимир Василев, Троян Гогов, Венелин Методиев.

Самият Герасим Георгиев - Геро, който извършва ролята на младия веронец Петручио, младоженец на опърничавата Катерина, , че Шекспир постоянно е провокация - дали ще издържиш на неговия мащаб и на неговата фикция и необятен взор към света. 

Режисьор е Стайко Мурджев, за който Шекспир е цяла галактика и съдържа всички проблеми на предишното и на бъдещето. Необичайното в този театър е, че на театралната сцена са извършват циркови номера. 

Сценографията и костюмите са на Петя Боюкова, музиката - на Петър Дундаков, театралното придвижване и пластика са поверени на Станислав Генадиев, а създател на театралната тирада и Шекспировото слово е Сава Драгунчев. В екипа са включени треньорите по цирково изкуство и акробатика Галина Риом-Ройбек и Михаил Райчев, по пол денс Глория Тодорова, по ролери Илиан Георгиев.

Спектакълът ще се играе на 26 април в Драматичен спектакъл - Пловдив, а на 29 април ще гостува в Народен спектакъл " Иван Вазов ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР