Последно съвместно изследване на университетите на Кийл и Съсекс показва,

...
Последно съвместно изследване на университетите на Кийл и Съсекс показва,
Коментари Харесай

Учени с нова теория за изчезването на пчелите

Последно взаимно проучване на университетите на Кийл и Съсекс демонстрира, че всеобщото понижаване на популацията на пчелите се дължи на висока степен на болест на насекомите с алуминий.

Проучвания в последните години демонстрираха, че химическият детайл е виновен и за развиването на заболяването Алцхаймер, припомня телевизионният канал Дискавъри, съобщавайки анализите на учените от двата английски университета.

Доскоро главната причина за така наречения синдром на празния кошер се смяташе всеобщото разпространяване на мобилните връзки и сигналите, които излъчват мобилните кафези на телекомите. Според последните проучвания обаче тези сигнали се явяват единствено един от факторите, които способстват за намаляването на пчелите в международен мащаб наред с дефицита на цветя, нашествието на паразити и пестицидите.

Биолозите от двата английски университета считат, че главната причина е алуминият, който се явява и най-същественият замърсител на околната среда в наши дни.

По-стари проучвания са потвърдили по безапелационен метод, че пчелите заобикалят растения, които съдържат алуминий. Точно това е и повода за съответното проучване на британците, които желали в началото да видят какво е количеството на детайла в пчелните какавиди.

Изследователите са открили, че наличието на алуминий в пчелните какавиди варира от 13 до 193 елементи на милион. При индивида наличие на метала в мозъка, надхвърлящо три елементи на милион, може да се счита за патологично и допринасящо за невродегенеративни болести, измежду които болест на Алцхаймер, изясняват експертите.

На нездравословното влияние на химичния детайл са изложени цели екосистеми. Пчелите като част от тях са мощно наранени и по тази причина тяхната популация понижава с ужасяващи темпове, се споделя в изследването.

Алуминият е прочут невротоксин, оказващ въздействие върху държанието на разнообразни скотски модели. Пчелите разчитат на познавателни функционалности във всекидневното си. Данните от актуалното изследване демонстрират, че е допустимо металът да провокира нарушавания в когнитивните им функционалности и това да е причина за намаляващата им популация.

А дали не следим пчели с Алцхаймер? - пита се Крис Ексли от изследователския екип.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР