Последният за сезона поетически двубой – между Валери Валериев и

...
Последният за сезона поетически двубой – между Валери Валериев и
Коментари Харесай

Поетически двубой между Валери Валериев и Никола Петров

Последният за сезона поетически дуел – сред Валери Валериев и Никола Петров, ще се организира на 28 юни от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „ Славейков “ № 4.

Автор и водещ на дуела е Петър Чухов, а входът е свободен.

Двубоят ще протече в четири тура:

I тур – всеки от двамата поети ще се показа в границите на 10 минути с най-хубавото от поезията си.

II тур – всеки ще има по 10 минути, с цел да дискредитира съперника си, представяйки на публиката негови слаби, по своя преценка, произведения.

След втория тур публиката ще има опция да предложи дума или фраза като тематика за импровизация. Предложенията, записани на листчета, ще бъдат събрани в шапка, от която водещият ще изтегли едно и това ще бъде тематиката, по която поетите ще пишат в продължение на 20 минути.

През това време ще се организира III тур, в който секундантите Георги Савчев и Станислав Кертиков ще разполагат всеки с по 10 минути, с цел да пазят своя стихотворец и да атакуват противника му.

IV тур – по 5 минути на всеки стихотворец за прочитане на написаното преди малко стихотворение по тематиката, заложена от публиката.

Публиката ще гласоподава след всеки тур за предпочетения стихотворец с авансово раздадените листчета като резултатите ще се изписват на табло, без обаче да се знае кои цифри за кого се отнасят.

Победилите стихотворец и секундант ще бъдат оповестени най-после, откакто се съберат резултатите от гласуването.

Валери Валериев е роден на 10 май 1984 година Завършва право в СУ „ Св. Климент Охридски “, работи като юрист. От 2009 година е член на Управителния съвет на Сдружението за интернационалните надпревари по право. Публикува стихове и разкази в Литературен вестник, сп. „ Но Поезия “ и други издания.

През 2004 година е отличен с премия в студентски конкурс за лирика на името на Никола Вапцаров. През 2006 година печели конкурс за пай роман на тематика „ Екстаз “, проведен от сп. „ Алтера “. През 2015 година излиза стихосбирката му „ Факти “ (изд. Литературен вестник). Книгата е номинирана за Националната премия за лирика „ Иван Николов “.

Никола Петров е роден на 10 октомври 1987 година Завършва Скандинавистика в СУ „ Св. Климент Охридски “, по длъжностна характерност е експерт обработка на данни.

Носител на първа, втора и трета премия от Националния юношески конкурс за лирика „ Веселин Ханчев “ (2009 - 2011), както и на други оценки, измежду които Славейкова премия – второ място (2008) и Национален конкурс на фондация „ Св. Климент Охридски “ – премия за лирика (2009). Автор е на „ Въжеиграч “ (2012, изд. „ Жанет 45 “).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР