Последният, най-тежкият фактор, по който можем да оценяваме мащабите на

...
Последният, най-тежкият фактор, по който можем да оценяваме мащабите на
Коментари Харесай

Бившият здравен министър Илко Семерджиев с остра критика: Планът издиша, какви мерки ще взимат, когато се напълнят интензивните легла?! От 39 000 ваксинирани на ден слязохме до под 10 000

Последният, най-тежкият фактор, по който можем да оценяваме мащабите на пандемията - това е смъртността. Тя е над 60%, приказваме за интензивните кревати. Това сподели по Нова телевизия някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев по адрес на проекта на държавното управление за справяне със здравната рецесия, подбудена от ковид.

" Ние пропущаме основата на тази здравна пирамида - първичната здравна помощ, това са общопрактикуващите лекари. Пропускаме и втория етаж, пропущаме и третия етаж, където са леглата за коронавирус. Пропускаме и така наречен карили и отиваме непосредствено на най-високия етаж - интензивните кревати ", разкритикува той проекта на Асена Сербезова.

" Няма рационален метод за разкритите кревати “, означи той.
свързани новини57258на 14.01.2022187647на 13.01.2022
" Няма да се вземат ограничения, това ще се случи “, предвижда доктор Семерджиев.

" Вместо да преценяме какъв брой са болните, вместо да запазим здравите и да няма хоспитализация, ние споделяме, че ще вземем ограничения, когато се изпълнят интензивните кревати ", продължи с рецензията на ограниченията на здравните управляващи у нас.

“Ние виждаме нещо ново - децентрализация. Управлението постоянно е централизирано. Главният мозък на тази система е здравното министерство “, сподели още доктор Семерджиев.

“На 4 януари министър Сербезова назначи пандемичен комитет. Той се оказа вътрешно ведомствен. Това е събаряне на извънредно ниско равнище ръководството на процеса. Два дни по-късно подвигнаха равнището до равнище министър, само че и то е ниско. Как се прави съгласуваност от един министър? “, разкритикува той различен ход
свързани новини113299на 05.01.2022
" Засилено е слагането на бустерни дози. По време на двете служебни държавни управления, имунизираните дневно слязоха под 10 000. Днес имаме 3000 имунизирани с първа доза. Последното постоянно държавно управление остави равнище на имунизирани дневно от 39 000 души “, регистрира някогашният здравен министър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР