Последният ми мандат е най-тежък, но не само за мен

...
Последният ми мандат е най-тежък, но не само за мен
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Нито лев не е платен за пренареждането на жълтите павета

Последният ми мандат е най-тежък, само че освен за мен - коронавирус рецесията принуди всички кметове да променим бюджетите и програмата си. Войната в Украйна, енергийната рецесия, инфлацията също ни се отразиха. Понякога бяхме на ръба да спрем планове.

Това съобщи за БТВ кметът на Сьофия Йорданка Фандъкова.

Жълтите павета бяха оповестени през 2016 година като културна полезност, те са признакът на София. Забранено бе при нареждането им да се употребяват слепващи материали по остарели технологии. Днес 90 на 100 от секторите с жълти павета са пренаредени. Следи се прецизно за спазването на технологията. На място се сортира паважът, тъй че паветата да бъдат с идентична величина, уточни столичният кмет.

За жълтите павета и пренареждането им не е заплатен нито лев. Няма и да се платят никакви пари, в случай че работата не бъде свършена качествено, продължи Фандъкова. Наложила съм глоба от 100 хиляди лв. за недобре свършената работа преди.

Метрото в този момент е 52 километра, има три линии. Очакам да стартираме 6 км трасе и през Слатина към бул. " Цариградско шосе ", само че няколко жители апелират. Очаквам и трасе в Обеля. Планирани са общо 10 км, уповавам се наследникът ми да продължи замисленото във връзка с метрото в София.

Нямаме още ясна номинация за претендент за кметското място в столицата в ГЕРБ. Имаме номинирани за районни кметове. В началото на септември ще се съберем и ще решим кой да се бори за кметския стол в София, разяснява обстановката към локалните избори кметът на столицата.

СОС взе решение за пренасяне на Паметника на Съветската войска. 3-4 палатки надали ще попречат това решение да бъде изпълнено, сподели Фандъкова.

В 17 региона в София казусът с местата в детските градини е преодолян, в други обаче този проблем стои и там не е издигната нито една детска градина.

Не съм мислила къде. Имам доста работа при последните ми два месеца и половина като кмет. Важен ми е третият градски кръг от метрото - това е значимо за облекчаването на трафика и изчистването на въздуха. Оставям значими задания за извършване на наследника ми, сподели още кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР