Трябва ли да отворите акаунт в CD онлайн?

...
Последният кръг от инфлация може най-накрая да се охлади, но
Коментари Харесай

Последният кръг от инфлация може най-накрая да се охлади, но по-високите лихвени проценти, предназначени да се борят с нея, изглежда ще останат, поне в обозримо бъдеще. След пауза в повишаването на лихвените проценти през юни, Фед отново повиши лихвените проценти през юли до референтен процент между 5,25% и 5,50%. Това са най-високите нива от 22 години.

Докато по-високите лихвени проценти правят разходите за вземане на заеми непосилни, те също доведоха до значително увеличение на печалбите за тези с високодоходни спестявания и депозитни сметки. Лихвените проценти за тези специфични типове сметки са експоненциално по-високи от това, което може да се получи с обикновена спестовна сметка (която в момента има лихвен процент от само 0,42%, според FDIC).

За да спечелите най-много лихва върху CD, обаче, вложителите ще трябва да проучат и да търсят най-добрите проценти и условия. Те също така силно трябва да обмислят откриването на сметка в онлайн банка или кредитор.

Започнете, като проучите опциите си за CD тук, за да видите колко повече лихви можете да спечелите.

Трябва ли да отворите CD акаунт онлайн?

Въпреки че е възможно да намерите CD с изгодна цена и срок в местния банков клон, можете да подобрите шансовете си да получите по-висока ставка, като вместо това отворите сметка онлайн. Онлайн банките – независимо дали обслужват CD или спестовна сметка с висока доходност – обикновено предлагат по-високи лихвени проценти от банките с физически, физически локации.

Защото тези банки не трябва да плащат разходите за поддържане на физическа банкова локация, те могат да си позволят да прехвърлят тези спестявания на клиентите под формата на по-високи лихвени проценти. Но по-добрата цена е само едно предимство от отварянето на компактдиск онлайн.

Тези банки също така често се отказват от всякакви такси за поддръжка или неустойки, с които иначе може да сте били натоварени, като използвате банка с лично местоположение . Тези онлайн банки обаче все още могат да предоставят достъп до голяма мрежа от банкомати, така че обикновено няма да се притеснявате за такси, ако използвате несвързан банкомат за достъп до акаунта си.

Не сте сигурни дали онлайн CD акаунтът си заслужава? Разгледайте възможностите си тук сега, за да научите повече.

Други съображения

Въпреки че по-високият лихвен процент и минималните (или никакви) такси звучат чудесно, онлайн банката не е за всеки. По-специално, може да не е за вас, ако:

Харесвате лично банкиране

Няма нищо лошо в това да изберете да банкирате лично на физическо място. Но ако това е вашият предпочитан маршрут, имайте предвид, че ще се откажете от личната си връзка, като изберете онлайн банка. Това не означава, че онлайн банките все още не могат да ви осигурят това, от което се нуждаете. Но възможността за провеждане на разговори на живо, лични разговори няма да съществува.

Искате само краткотраен компактдиск

Краткосрочните компактдискове имат множество предимства, особено в днешната среда с високи цени. Но ако планирате да отворите краткосрочен CD онлайн, може да е трудно да съберете средствата си, когато срокът приключи. Ще трябва да поискате обратен чек, да го оставите да премине и да бъде удължен за нов срок или да свържете съществуващата си лична банка с вашата онлайн, за да прехвърлите средствата обратно към сметка, до която имате лесен достъп. Това не е невъзможно да се направи, но може да бъде досадно за тримесечен срок за CD.

Долната линия

Ако основната ви цел с отварянето на CD е да защитите най-висок лихвен процент, тогава най-добрият ви залог е да търсите онлайн. Като отворите CD в онлайн банка, вероятно ще си осигурите най-високата ставка и ще платите минимални (или никакви) такси и неустойки. Въпреки това използването на онлайн банки не е за всеки. Разберете вашето ниво на комфорт — и вашите нужди от достъпност — преди да отворите компактдиск онлайн. Научете повече за вашите онлайн CD опции тук днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР