Последният ден тази седмица ще е слънчев, топъл и приветлив.

...
Последният ден тази седмица ще е слънчев, топъл и приветлив.
Коментари Харесай

Новата седмица започва с рязко застудяване! Градусите падат значително

Последният ден тази седмица ще е безоблачен, топъл и привлекателен. В ранните часове в някои ниски региони на Източна България ще се образува мъгла. В ранния следобяд термометрите ще се движат сред 25 и 30 градуса.

 

С прекосяването на леден атмосферен фронт обаче, в края на деня ще стартира захлаждане и смяна в ситуацията. Ще се усили облачността в Северозапада с наклонност до среднощ да превали кратковременно. Вятърът ще се усили и се чака да е с мощни студени пориви, които през нощта и в понеделник ще доближат 80-90 км/ч в Източна България по южните скатове на Стара планина.

 

В понеделник времето ще е с чувство за същинска прохладна есен. Дневните температури няма да надвишават 15-20 градуса. Ще е прохладно. Валежите ще преминат през нощта и още преди обяд ще са спрели съвсем на всички места. Облаците ще се раздерат и в западната половина на страната ще се демонстрира слънцето, предаде Нова тв. 

 

Във вторник повече облаци с незначителни превалявания ще има в Югозападна България. От сряда до събота облачността ще е с разкъсвания и без дъжд. Такъв е вероятен в самия завършек на идната седмица.

 

Температурите през интервала ще са по-ниски до сряда (от 15 до 20-22 градуса), след което ще се покачат още веднъж с съвсем летни стойности - към 30 градуса в всекидневно горещите точки у нас.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР