Последният барометър на Световната организация по туризъм към ООН /СОТ/

...
Последният барометър на Световната организация по туризъм към ООН /СОТ/
Коментари Харесай

Световната организация по туризъм: България е сред най-добре възстановяващите се дестинации за 2023

Последният барометър на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации /СОТ/ показва положителни вести за европейската туристическа промишленост и в частност за България, оповестиха от Министерството на туризма.

По данни на СОТ България е измежду най-добре възстановяващите се дестинации през първото тримесечие на 2023 година по отношение на предпандемичната 2019 година във връзка с: брой туристическите визити – с растеж от 27%, което ни отрежда 6-то място в света и по доходи от интернационален туризъм, където се регистрира растеж от 21%, което слага България на 10-то място в света .

Според оповестените данни, през първото тримесечие на 2023 година са пътували двойно повече хора, в сравнение с през същия интервал на 2022 година Като причина за това се показват мощното търсене в рамките на европейския континент и възобновяване на редица водещи международни емитивни пазари.

Данните демонстрират, че 2023 година стартира извънредно мощно за средиземноморските европейски дестинации , които са надминали равнищата от 2019 година и потвърждават устойчивостта и привлекателността на европейския туристически бранш.

Според изследване на СОТ близо 70% от специалистите в промишлеността чакат възходящия тренд на европейските дестинации да продължи и през идния летен сезон. Тази прогноза носи оптимизъм и ускорява вярата в сполучливото възобновяване на европейската туристическа промишленост.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР