Последните протести на различни социални групи у нас се възприемат

...
Последните протести на различни социални групи у нас се възприемат
Коментари Харесай

Галъп: Двата основни електората в страната са мобилизирани

Последните митинги на разнообразни обществени групи у нас се възприемат като спомагателен белег на тежка обстановка. Още по-тежки са всеобщите усещания за опазването на здравето. Затова и страната среща поддръжка, всякога когато реши да се намеси интензивно в икономическите процеси. Това са някои от изводите от телефонен сондаж от постоянната изследователска стратегия на "Галъп интерлнешънъл " по настоящите и значими тематики на обществото. Проведен е на 7 и 8 ноември по панелна методика измежду 801 души, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население на страната.

Наред с тази поддръжка обаче остава обичайна у нас сдържаност към властта, която води и до по-изразена благосклонност за възможен избор на съмнение - изключително по тематиката с корупцията. Искането за преформатиране на ръководещата групировка и премахване на Патриотите от нея обаче не среща поддръжка, показват анализаторите.

Двата съществени електората в страната са мобилизирани поради яркото съревнование на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Когато става дума за оставки на управленци, обществото няма еднопосочен отговор на въпроса кое да е първо при подозрения в корупция: оставката или правосъдното следствие и вероятно доказване на виновност.

И електоратът на ГЕРБ, и този на Българска социалистическа партия, в последните няколко месеца стоят зад своите водачи - мобилизирани от острото противоборство. Ситуацията е съвсем огледална.

Независимо от това, малко повече са пълнолетните българи (50%), които поддържат избор на съмнение към ръководещите за корупция, шуробаджанащина и така нататък 42% не го поддържат. Тук с изключение на последователите на опозицията, по традиция позитивно дават отговор и негласуващите. Резултатът е общоприет и демонстрира съмнение към целия политически хайлайф, което се концентрира постоянно в ръководещата мощ.

Въпреки това, настояването на Движение за права и свободи Обединените патриоти да изоставен ръководството се отхвърля от болшинство от 58%, единствено 29% го поддържат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР