Последните дюни на плаж Нестинарка не са отразени в кадастъра

...
Последните дюни на плаж Нестинарка не са отразени в кадастъра
Коментари Харесай

Зелени закони: Последните дюни на плаж Нестинарка ги няма в кадастъра

Последните дюни на плаж " Нестинарка " не са отразени в кадастъра и затова не са предпазени. Това е открила инспекция на неправителствената организация " Зелени закони ". Тя прави изследване на дюните по българското Черноморие. Целта е да откри какъв брой от съществуващите дюни са разказани като такива и отразени в кадастъра и профилираните карти.

Още при първата им инспекция е открила, че по българското Черноморие има дюни, които не са отразени в никакви карти на страната, а има и такива - отразени в профилирани карти, направени по обособен план, само че не включени в кадастъра.

Въпреки че дюните би трябвало да са изключителна държавна благосъстоятелност, неотразените в картите дюни постоянно са обект на приватизация и строителни планове. Доказателство за това е заливът Нестинарка на юг от Царево. Целият залив, в миналото убежища на бунгала измежду дюните, към този момент е напълно застроен, като се изключи няколко парцела на военното министерство, в които съгласно държавните карти дюни няма.

Първият обект, който специалисти от " Зелени закони " посещават, е пясъчният бряг на плажа " Нестинарка ". Мястото е отвън предпазената зона " Натура 2000 ". На юг от плажа има изоставено от десетилетие военно отделение, което преди година държавното управление разгласи за обмен.

При теренната инспекция е установено, че всички частни парцели към плажа са към този момент компактно застроени и съставляват хотели и квартали на Царево. Плажът се намира сред тях, а от военното отделение го разделя път, който свързва застроените площи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР