Последните две години генерално промениха живота ни, като пандемиите и

...
Последните две години генерално промениха живота ни, като пандемиите и
Коментари Харесай

ЯСНИ индикации, че сте загубили ФОРМА и нямате ЕНЕРГИЯ

Последните две години генерално трансформираха живота ни, като пандемиите и затварянията вкъщи провокираха много по-застоял метод на живот. Надномерното тегло е постоянно събитие, а физическата форма стартира да се изпарява последователно. Причините са, че не всеки има достъп до фитнеса, а хората в огромните градове са лимитирани и откъм излети в природата. 

В устрема си да запазим себе си и близките здрави, стоенето у дома има и своите последствия. Освен обездвижването и схващанията на тялото, може да се развият и други неприятни положения. Затова е значимо да поддържаме формата си посредством леки извършения у дома, няколко дни в седмицата. 
А в този момент дано забележим кои са индикациите за загуба на формата:
Внимавайте с тези неща в дома - те крадат силата ви
Умора, нервност, възприятие на тревога - всичко това може да се стовари върху човек, който едвам е прекрачил прага на дома си. Т...

Бързо и елементарно задъхване, даже от нанагорнище на стълби

Нужни са единствено 2 седмици на мускулите, с цел да изгубят тонуса си. След този интервал на залежаване и застояване, ще усетите по какъв начин стартирате да се изморявате и от най-лекото изморяване. Задъхването и умората са индикации, че сте изгубили формата си и би трябвало да предприемете нужните дейности към завръщането й.

Кога разбираме, че сме във форма?

Обикновено сърдечно-съдовата система би трябвало да се балансира с напрежението, идващо от физическото натоварване. Когато пулсът ни не се форсира още със започването на придвижването, то това е знак, че не сме в доста добра форма и не сме задоволително издръжливи. Когато сме във форма, сме снабдени с задоволително количество О2, с цел да не се получава бързият миг на задъхване и изморяване.

Ако стоите повече време изправени, гърбът стартира да ви боли
10 неща, които ще усилят позитивната сила в дома ви
В една къща се диша елементарно, там се отпускаш и искаш да се върнеш в него постоянно след тежък ден на работа или след сложен миг. А в различен...

Още една индикация, че не сте напълно във форма. Това е знак, че мускулите ви стартират да отслабват и да губят тонуса си, при което се появява болежка при минимални физически натоварвания и даже заради по-дългото стоене прави. За да укрепите мускулите си и да стопирате този дискомфорт, започнете да вършиме коремни преси, като последователно увеличавате броя им. След това прибавете и други извършения за цялостното възстановяване на формата ви.

Пулсът ви е интензивен даже и в умерено положение

При застояването и обездвижването може да се денормализира сърдечният ви темп, което ще докара до интензивен пулс даже при легнало или седнало състояние, без натоварване. За да балансирате още веднъж пулса си, започнете да вършиме леки извършения, като поетапно увеличавате интензивността им.

Изморявате се прекомерно бързо, даже при домакинска работа

Една от аргументите за хроничната отмалялост може да бъде неналичието на задоволително придвижване и физическа интензивност. Ако непрекъснато се чувствате отпаднали и без задоволително сила, повишете тонуса си с леки ежедневни тренировки.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР