Последните данни сочат, че 24% от населението живее под прага

...
Последните данни сочат, че 24% от населението живее под прага
Коментари Харесай

Има виновен за мизерните пенсии и заплати! Назовете го и да отговаря

Последните данни сочат, че 24% от популацията живее под прага на бедността. Това прави към 1,6 млн души. В съпоставяне с 2019 година броят на бедните е повишен с към 68 000 души. За съпоставяне на година се раждат към 60 000 деца.

В България минималната заплата, реализирана от Борисов и неговото ръководство е 332 евро. Това е „ реализирано “ за 12 години. В Румъния тя е 459 евро, само че там не е командвал Борисов. В Литва минималната заплата е 642 евро, в случай, че през 2010 година сме били съвсем на равно равнище. В прилежаща Гърция, която мина през тежка финансова рецесия, през днешния ден минималната заплата е 759 евро.

У нас минималната пенсия, след прехвалените нараствания по време на режима на Борисов, е 300 лв. или 150 евро. В Румъния тази пенсия към този момент е над 220 евро (440 лева). В Гърция тя е към този момент над 258 евро (около 516 лева).

Средната пенсия в България е към 509 лв.. Няма да съпоставям с други страни, тъй като сравнението е тъжно. Според синдикатите издръжката на един човек месечно са нужни най-малко 590 лв.. Как тогава оцеляват над 3,8 млн души в тази страна? Кой ги докара до степен да се борят за оцеляване, а не да живеят обикновено, което заслужават след десетилетия положен труд.

Всички тези мрачни данни, водещи до най-високата заболеваемост и смъртност в Европа, се дължи само и единствено на Бойко Борисов и неговото корумпирано ръководство. КОРУМПИРАНО, тъй като по статистика България губи от корупция до 19 милиарда евро годишно, което е над една пета от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната. Данните са на изследователския институт RAND Europe, получени в проучване, поръчано от Европейския парламент.

Ако от тези откраднати пари единствено 2 млрд лв. бяха останали за пенсионерите, то те щяха да получават по над 120 лв. върху пенсиите месечно. Популисто ли ви звучи? Но е реалност. Нямаше да има потребност Борисов да мами възрастните с мизерни петдесетолевки и да ги кара да му целуват ръка по села и паланки.

Така вършат сатрапите и диктаторите.

Странно: Защо министри и политици толкоз се тормозят да назоват името на виновника за мизерстването на милиони българи? Не би трябвало ли той да дава отговор за геноцид против личния си народ?

Кавгите в Народното събрание и по медиите не стихват. През това време мафиотите от предходното ръководство замитат следи, горят документи, прегрупират се, шантажират работата на министерства и ведомства, трансферират откраднати милиони в чужбина, закриват или трансформират компании и капитали. Златен интервал за укриване на заграбените благосъстояния от всички българи.

За милионен път се постанова да напомним, че процесът на правдивост стартира с махането на Иван Гешев като основен прокурор, промяна на състава на Висш съдебен съвет и закриването на профилираните прокуратура и съд. Хайде започнете измененията най-накрая. Когато отговорните за разсипването на страната и унижението на жителите получат заслуженото, тогава ще има пари за българите, с цел да живеят почтено.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР