Последната група от 50 български отнеборци, изпратени в помощ на

...
Последната група от 50 български отнеборци, изпратени в помощ на
Коментари Харесай

Видяхме благодарността в очите на хората: Прибра се и втората група български огнеборци от Гърция

Последната група от 50 български отнеборци, изпратени в помощ на Гърция, се завърна в България, оповестиха от Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

„ Радвам се, че се завърнахте живи и здрави. Трябва да сте задоволени от добре свършената от вас работа. Лек път към дома и не забравяйте, че задачата ви ще завърши, когато се приберете у дома. Пожелавам на вас и вашите фамилии здраве и благополучие “ сподели шефът на ГДБПЗН гл. комисар Александър Джартов, който посрещна сътрудниците си.







Ръководителят на българския модул гл. контрольор Калоян Дончев съобщи на гл. комисар Александър Джартов почетния плакет, който бе връчен от гръцка страна на огнеборците ни в символ на благодарност за проявения професионализъм и поддръжка в решителен за Гърция миг. „ Благодарение на работата на нашите екипи бяха овладени няколко пожара, като един от тях, на повърхност към 3 000 хектара, застрашаваше обитаеми места на о. Корфу. Удовлетворени сме, тъй като видяхме благодарността в очите на хората “, сподели гл. контрольор Дончев.



С негови сътрудници той е бил на остров Крит. Там са се присъединили в гасенето на пожар на огромен фронт - към 3000 дка. Огънят пълзеше към обитаеми места, през гъста растителност, сподели Дончев. С сътрудниците му са били в Гърция девет дни.

България изпрати общо 90 пожарникари и 19 единици техника по линия на Механизма за Гражданска отбрана на Европейски Съюз, в интервала от 30 юли до през днешния ден - 4 август.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР