Последиците от пандемията могат да застрашат развитието на световната икономика

...
Последиците от пандемията могат да застрашат развитието на световната икономика
Коментари Харесай

Световният икономически форум: От 3 до 5 години коронакризата ще влияе на глобалната икономика


Последиците от пандемия та могат да застрашат развиването на международната стопанска система през идващите 3-5 години, предизвестяват специалисти от Световния стопански конгрес (WEF). Освен това, вследствие на пандемия та, общественото неравноправие може да се усили и геополитическата непоклатимост да отслаби през идващите 5-10 години, се споделя в отчета на WEF за световните опасности за 2021 година, оповестява „ Дойче Веле “, съобщи БГНЕС.

Представители на бизнеса и разнообразни обществени групи, интервюирани от специалисти, чакат през идващите 3-5 години пандемия та да докара до проблеми като спекулативни балони, промени в цените, дългова рецесия и колапс на ИТ инфраструктурата.

Въпреки началото на имунизацията против COVID-19 , пандемия та ще има влияние върху публичния живот и стопанската система за дълго време, отбелязва проучването. В тази обстановка типовете взаимоотношение на фирмите с клиенти, веригите за доставки, бизнес моделите се трансформират. В същото време ускореното цифрово развиване може да докара до увеличение на хакерските атаки, а постоянната работа от у дома може да докара до здравословни проблеми.

През 2020 година „ светът осъзна пагубните последствия от игнорирането на такива дълготрайни опасности като пандемии “, споделят специалисти от WEF. Те ще напомнят, че от 2006 година в своя годишен отчет предизвестяват против рисковете, свързани с вероятни пандемии.

В същото време изменението на климата и други провокации, свързани с околната среда, също са били посочени измежду проблемите, които съставляват най-голямата опасност в международен мащаб.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР