Последен опит на германския канцлер Ангела Меркел да сформира правителствена

...
Последен опит на германския канцлер Ангела Меркел да сформира правителствена
Коментари Харесай

Последен опит за Ангела Меркел да сформира коалиционно правителство

Последен опит на немския канцлер Ангела Меркел да образува държавна коалиция. Продължилите повече от месец договаряния с две по-малки партии не дадоха резултат.

След като не съумяха да завоюват парламентарно болшинство, християндемократите се обърнаха за партньорство към Зелените и Партията на свободните демократи. " Въпреки всички компликации ходя на тези договаряния с желанието да извърша предоставената ни от гласоподавателите задача за сформиране на коалиция ", сподели Меркел при идването си за идващия кръг от договарянията, които се водят в централата на нейния Християндемократически съюз (ХДС) в Берлин.

" Ще бъде мъчно, само че си заслужава да влезем във втори стадий ", съобщи тя.

Меркел прикани участниците в съдружните договаряния да положат повече старания за превъзмогване на разликите, с цел да могат да сформират ново държавно управление.

" За това е нужна волята на всички ", сподели канцлерката. По думите й " волята на ХДС е налице ".

Втората на изборите партия на социалдемократите отхвърли да влезе в коалиция с консерваторите, както беше до момента.

Разногласията на Меркел, изключително със зелените, са огромни по тематики като околната среда, промишлеността и бежанците.

Лидерът на парламентарната група на консерваторите в Бундестага Фолкер Каудер съобщи, че те са подготвени да създадат още отстъпки за понижаване на излъчванията от захранваните с въглища електроцентрали, с цел да успокоят паниките на Зелените.

При неуспех на консултациите през днешния ден, ще се стигне до нови избори следващата година. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР