Последен ден с по-строги ковид ограничения у нас – засега

...
Последен ден с по-строги ковид ограничения у нас – засега
Коментари Харесай

Последен ден! Ковид сертификатът – в историята, но за кого остава?

Последен ден с по-строги коронавирус ограничавания у нас – към този момент притежателите тук-там с публично значение - заведения, молове, театри и други - могат сами да преценяват дали да изискват зелен документ от посетителите.

От на следващия ден обаче документът няма да е нужен за влизане, само че разпоредбите за носене на маска или постоянно дезинфекциране и проветряване остават в действие.

От 5 март провеждането на граничния здравен надзор ще става съгласно цветовите зони като отпада групата на страните от тъмночервения лист, т.е. - всеки със зелен документ ще може да влиза у нас, от която и да е страна по света.

Сертификатът към този момент остава наложителен за личния състав - само че до 20 март, когато се чака съвсем всички ограничавания да отпаднат.

Условието за това е случаите на COVID-19 да са по-малко и натискът върху лечебните заведения да намалее, а това последните дни е реалност.

Днес спадът е фрапантен, като новите случаи на вируса у нас са едвам 1104 – със 1170 случая по-малко от през вчерашния ден.

Това са 12,8% от тестваните 8634 българи за последното денонощие.

1 097 298 са общо случаите на ковид, доказани у нас все още. Активните са 212 790.

На доста новооткрити има в София – 274, следват Варна със 193 и Бургас – 163. Смолян е региона първенец – там новите случаи са едвам 2.





3445 са настанени на лекуване в болница, като 112 са новопостъпилите. В интензивно поделение са 436 души.

Починалите, при които е била доказана коронавирусна зараза, са общо 35 716, като 20 са изгубили живота си в последното денонощие. 95% от тях не са били имунизирани.

848 792 са излекуваните българи, през последните 24 часа са регистрирани 766 от тях.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР