Посланиците на САЩ в Германия, Дания и ЕС призоваха европейските

...
Посланиците на САЩ в Германия, Дания и ЕС призоваха европейските
Коментари Харесай

Според дипломати: Северен поток 2 ще увеличи още повече уязвимостта на Европа към руското изнудване в енергийния сектор

Посланиците на Съединени американски щати в Германия, Дания и Европейски Съюз приканиха европейските сътрудници на Берлин да поддържат законодателни оферти в Брюксел, които ще обиден газопроводния план "Северен поток 2 ", съобщи ДПА.

"Северен поток 2 " ще усили още повече уязвимостта на Европа към съветското изнудване в енергийния бранш, пишат дипломатите Ричард Гренел, Карла Сандс и Гордън Сондланд в публикация за "Дойче веле ".

Фактът, че Европейски Съюз зависи от съветския газ, носи опасности за Европа и Запада като цяло, показват те.

"Северен поток 2 " ще носи освен съветски газ. Силата и въздействието на Русия ще се разпрострат през Балтийско море до Европа, се отбелязва в публикацията.

Според посланиците газопроводът ще разреши на Москва да подкопае още повече суверенитета и стабилността на Украйна. Освен това европейските милиарди може да финансират заводи за подправени вести, ориентирани против демократичните институции в Европа и Съединени американски щати, допълват те.

Предстои на следващия ден да бъде гласувана корекция на по този начин наречената газова инструкция на Европейски Съюз, която да ускори пълномощията на Европейската комисия в регулирането на газовите доставки. Изменението планува правилата на европейския газов пазар да бъдат разширени до тръбопроводи, които са отвън територията на Европейски Съюз, в това число условието ръководството на оборудванията и доставките да се правят от разнообразни компании. Същевременно и двете действия при "Северен поток 2 " са в ръцете на Газпром.

Проектът "Северен поток 2 " планува да се изградят две линии от газопровода с обща мощ 55 милиарда кубични метра годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Съоръжението ще заобикаля директните страни Украйна, Беларус, Полша и другите източноевропейски и балтийски страни през изключителните стопански зони и териториални води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР