Посланиците на Русия и Беларус няма да бъдат поканени на

...
Посланиците на Русия и Беларус няма да бъдат поканени на
Коментари Харесай

Нежеланият посланик: Какво се разбраха партиите за Митрофанова в първия ден на 48 НС?


Посланиците на Русия и Беларус няма да бъдат поканени на откриването на 48-ото Народно заседание. Надделява решението, че и посланикът на Беларус нямат място при другите посетители дипломати в постройката на Народното събрание.

че се придържат към насоките от Европейския съюз да не се канят съветски публични представители и предложиха на администрацията на Народното събрание да не издава тези две предложения. Те допълниха, че писани правила и наложителен лист за предложения няма и това е по преценка на страната хазаин.

Срещата е поискана от „ “ и още през вчерашния ден администрацията на Народното събрание е отправила предложения до всички.

На диалога още преди Народното събрание да е проработил станаха ясни разграничителните линии сред партиите

, Политическа партия, Демократична България и са изрично против наличието на Митрофанова.

и „ “ считат, че би трябвало да бъде поканена, а „ “ се оповестиха за съблюдаване на протокола.

„ Удовлетворени сме, че надви евроатлантическото болшинство а точно, че не би трябвало да бъде канени посланиците на Русия и Беларус. Това ще е вярното решение на администрацията, тъй като ние нямаме глас, само че имаме право на политическа позиция “, съобщи от.

„ Поканата на Митрофанова би политизирала ненужно цялата обстановка и подкрепихме тази наша позиция и болшинството застана на нея “, изясни от „ “.

„ Няма място госпожа Митрофанова на съвещанието “, сподели Хамид Хамид от.

„ В този случай България ще се държи почтено и ще съобщи ясно своята почтена позиция “, съобщи от „ “ .

На другия полюс се оказаха и „ “. С гледище да се съблюдава държавния протокол.

„ Трябва да се съблюдава държавният протокол и всички посланици, в това число Митрофанова би трябвало да участват, когато се канят посланици, се канят всички. Единственото, на което се базират сътрудниците, са насоки от Европа да не се канят посланиците на русия и Беларус “, сподели Георги Свиленски,.

„ Това е в нарушаване на всички дипломатически правила и правила, само че ние живеем във време, в което се нарушават закони и правила. Ние предложихме да не каним нито един. Посланиците няма да липсват на никого “, съобщи, водач на „ “.

А позицията на хората на по този начин и не се обясни за всички.

„ Ние сме за спазването на разпоредбите и протокола “, съобщи Георги Самандов, „ “.

„ Не може Митрофанова да е основен воин на откриването на събранието. Ще се придържаме към позицията на Европейски Съюз, а тя е да не участват “, сподели Румен Йончев от „ “.

В последна сметка, Народното събрание трява да се съобрази и дане не изпрати предложения до посланиците на Русия и Беларус.

След днешната среща за Митрофанова по самодейност на Демократична България, на следващия ден има нова среща, само че - по самодейност на. Те пък упорстват да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски да насочи видео послание към народните представители онлайн по време на първото съвещание на новия парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР